Jump to content

Gezi Parki Halk Direnisine Sitem ve Hatirlatma


evrensel-insan

Recommended Posts

Bu baslikta ulkemizde bireysel hak ve ozgurlukleri icin bir aydan fazladir , yurdun dort bir yaninda toplanarak yuruyus yaparak, durarak ve cesitli parklarda toplantilar yaparak, iktidara ve onun devletine hukumetine ve diktatorune karsidirenis gosteren, gezi parki halk direnisi; ayni duyarliligi Misir'da Askeri darbe geldiginde gostermemistir.

Burada bir bilinc ve farkindalik noksanligi olup olmadigi bir yana, bence tamamen duz mantik ile yanlis bir algilama soz konusudur.

Sonucta iktidarin ve yalakalarinin ve de diktatorunun duz mantigi soyle islemektedir.

"Bir seye karsi gosterilen direnis, onun karsiti icindir"

Iste gezi parki halk direnisinin bu eylem boslugunu firsat bilen AKP guruhu, cuma namazlarindan ciktiktan sonra; Misirdaki askeri darbeye karsi eylem duzenlemislerdir.

Yalniz burada cok onemli bir algi farki vardir. Onlar bu eylemi MISIR HALKI VE ONLARIN HAK VE OZGURLUGU ICIN DEGIL; Misir halkini bu hak ve ozgurlukleri kisitlayarak onlarin sokaga cikmasina neden olan diktator Mursi'nin geri getirilmesi icin yapmislardir.

Bir yerdesu an Misirda sokaklarda savasan halk ile Mursi yanlilarindan, Mursi yanlilarina destek vermislerdir.

Yani, Misirda MURSI SIVIL DIKTATISIN TEKRAR GELMESINI ISTEMEKTEDIRLER.

Ayni ulkemizde diktatorun basta kalmasini istedikleri gibi.

Bilindigi gibi Misir'daki halk hareketini herkes desteklemis ve cogu cevreler de bu harekewti zorla bastirmak icin gelen, askeri diktaya ya cekimser kalmislar ya da destek vermislerdir.

Iste bu olayin Mursi karsitligi ve askeri darbe arasindaki taraf secimi; aslinda olmasi gereken misir halk hareketine golge dusurmus ve ikinci plasna itmistir.

Iste burada gezi parki halk direnisi sinifta kalmistir. Cunku yapilmasi gereken nasil Mursi diktasinas karsi cikilmissa, ayni sekilde askeri diktaya da karsi cikilmasi olmasiydi.

Cunku orada sokaklarda savasan misir halkki sadece misir'in Mursi'sinin diktasini degil; askeri diktayi da istememektedirler.

Iste bu temelde taraflar halk ve diktadir. Gezi parki halk direnisi bunu algilayamamis ve halktan yana olarak askeri diktaya karsi durusunu sergileyememis ustelik Mursi diktasini isteyen AKP guruhuna da meydani bos birakmistir.

Boyle tarihi firsatlar her zaman gelmez. O yuzden gezi parki halk direnisi, bundan boyle buyuk bir dikkatle her turlu cografyadaki her turlu halk hareketini desteklemeyi unutmamalidir.

Cunku direnisler bosluk tanimaz. Eger sen direnis icin ortaya cikmazsan, baskalari ve halk karsitlari gelir o direnisin ustune oturur ve Misir da olan halk hareketine sivil ve askeri dikta arasinda taraf alarak golge dusurur ve ikinci plana iter.

Umarim, gezi parki halk direnisi ayni hatasyi tekrarlamaz ve nasil Lice'deki halk hareketine "kurtculugun/PKK'nin hareketi" diye dusunmeyerek sahip ciktiysa; Misirdaki harekete "askeridarbenin sukunlastirmak icin geldigi hareket" algisiyla degilde; "Misirdaki halk hareketi ne sivil diktanin ne de askeriu darbenin mudahelesine maruz kalamaz" diye dusunerek hareket etmelidir.

Aslinda hala gec degil; cunku su an Misir'da uc yonlu bir hareket vardir. Halk hareketi, Mursi yanlilari ve asker yanlilari.

Gezi parki halk direnisinin tarafi bellidir ve bunu ortaya koymalidir. Yani Misir'daki halk hareketini hem Mursi hem de askeri darbeye karsi desteklemek.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...