Jump to content

Lice'de Gezi Bilinci ve Politika Farki


evrensel-insan

Recommended Posts

Bilindigi gibi, Diyarbakir'in Lice Ilcesi'nde Halk sokaklara dokulmus ve Jandarma saldirisi sonucu da Medeni Yildirim adli 18 yasindaki bir vatandas oldurulmus ve bir cok yarali oldugu da aciklanmisti.

Bugunde "Hukumet adim at" slaganlari ile Diyarbakir, Adana, Mersin ve Antep'te halk sokaklara dokuldu. Burada da bildik gezi parki halk diren isine uygulanan polis saldirilari gerceklesti.

Lice'deki olaylarin ardindan, Gezi Parki halk direnisi bilinci, yurdun her yerinde hem M.Y.'in vurularak katledilmesini hem de yapilan jandarma saldirisini protesto etti ve "her yer lice her yer direnis/bir yanim Lice bir yanim Taksim/direnLice" v.b. sloganlar ile jandarma saldirisini protesto etti.

Peki neydi Lice'de olan olaylardaki Gezi bilinci?

Gayet acikti. Gezi bilinci Lice'de halk direnisi olarak hem Jandarmanin saldirisina karsi cikiyor, hem toplanti/gosteri ve ifade ozgurlugu hakkini savunuyor, hem de bu olaylarin da tek sorumlusu olarak diktator ve partisini hukumet ve devleti kullanmak ile protesto ediyordu.

Daha once katledilen 3 kisiye sahip ciktigi gibi, olen polise de sahip cikiyor, bu sahip cikislara katledilen M.Yildirim'i da ekliyordu.

Cunku gezi bilinci politika ustu olarak, basta yasam hakki olmak uzere, etik her turlu hak ve ozgurlugunun mucadelesini birey bilinci ile veriyordu.

Peki Lice'de olan olaylardaki politik/ideolojik icerik neydi?

Bunu en basta Gezi ile Lice'yi sirf kendi politik/ideolojik cikari icin ayiranlar ortaya koydu, ne o "gezi olaylari acilim surecine bir engelmis"

Evet, Lice'de olmayan gezi bilinci ise; BDP kurtculugu, PKK teror affi ve buna bagli olarak bolgeyi ayristirmaya goturen her turlu politik/ideolojik cikar yanasimiydi.

Bundan sonra T.C. devletinin neresinde ne olay olursa olsun, gezi bilinci ile herhangibir politik/ideolojik cikar farki her zaman ortaya cikacaktir.

Yeterki bunun farkinda ve bilincinde olarak algisina varalim.

Gozlem gosteriyorki, gezi bilinci bu farkin algisinda ve farkinda.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...