Jump to content

Halk Direnisini Ancak Halk Sonlandirir


evrensel-insan

Recommended Posts

Taksim Gezi Parki olarak baslayan ve yurdun dort bir yanina yayilan halk direnisi "kirilmaya" calisilmaktadir.

Hukumet devlet ve polisi diktator direktifi ve emri ile her turlu insanlikdisi baskici ve vahset iceren sindirme yildirma susturma dindirme ve durdurma hareketini 18. gunune girdimizde hala devam etmektedir.

Diktator cagdisi ve formel sekilci akli ve inanci ile almis oldugu bunca milli ve uluslararasi her kesimden uyarilara guya gale almama soylemleri ile yanasirken; birden bire kendi aklinca halk direnisini masa basinda halletme girisimine baslamistir.

Bunu once kendi emir kullari ile yapmis, daha sonra da iki ve tek olmak uzere sanatcilarla yapmis ve bir sonuc alamamistir.

Bu toplantilara katilan iki kisiden "24 saat icinde gezi parkina baskin olacak" izlenimi ciktiktan sonra; masa basinin inandiriciligini saglamak adina, dun iki koldan ve direk gezi parki eylemcilerinin icerdigi soylenen secilmis temsilcilerle; hem basbakan hem de vali eliyle bir masa basi toplantisi ve toplantilari gerceklestirilmistir.

Buradan iki ilginc sonuc cikmistir.

Ikisinin de ortak noktasi ayni formel ve sekilci mantiktir. Yani direnis ile ilgili alinan karar sadece gezi parkina yoneliktir.

Burada alinan hic bir kararda tum yurda dagilan direnis ve polis vahseti goz onune alinmadigi gibi, direnisin ana temasi olan "GOSTERI TOPLANTI VE IFADE HAK VE OZGURLUGU" gorusulmemistir.

Bugun beklenen gezi parkinda sanki istenenler elde edilmis gibi orada konuclanan direniscilerin parki terk etmesi istenecektir.

Birincisi SOKAKLARA DOKULEN HALK DIRENISI MASA BASINDA HAL OLAMAZ.

Ikincisi HERKES KENDINI TEMSIL EDER KIMSE KIMSEYI TEMSIL EDEMEZ.

Ucuncusu DIRENIS GEZI PARKI ILE SINIRLI DEGILDIR.

Peki ne olacak?

Direnise katilan her bir birey kendi hak ve ozgurlugun tatmin olup olmadigina bakacaktir. Bu gezi parki direniscileri icin de gecerlidir.

Burada bir noktayi belirtelim. Evet belki gezi parkinda geceleri konuclanma sona erdirilebilir, yalniz bu ertesi gun gelen direniscilerin tekrar gezi parkina alinmasina izin verilirse.

Bu direnis ancak halk isterse ve tum yurt capina bu istem yayilirsa sona erer.

Benim acimdan bu eylem ancak su sekilde ve uzun surede sonlandirilabilir.

Direnen halk yurdun dort bir yaninda her turlu alanda ifade toplanti ve gosteri ozgurlugunu hak olarak kullanirken, hic bir mudaheleye ugramaz ve rahatca bunu yerine suresiz getirir ve ne zaman "ben ve halkim hem bulundugum yerde hem de ulkem capinda her yerde rahatca bir mudaheleye ugramadan ifade toplanti ve gosteri ozgurlugumu hak olarak aldim ve istedigim zaman istedigim yerde de bunu hak olarak istedigim kadar ortaya koyabilirim" dusuncesi algisi ve gozlemi hakim olursa, evet bu halk direnisi bitebilir.

Halk direnisi;

Gezi parki ile sinirli degildir.

Halk direnisindeki her turlu provakatorlerden ve polis vahsetinden hukuka bagli olarak islem yapilmalidir.

Bugune kadar yaralanan ve tedavi altinda olan her bir direnisciye devlet tum olanaklarini saglamalidir.

Hukumet devlet diktator ya da baska bir yetkili agziyla hic bir zaman halki ayirici bolucu korukleyici kiskirtici alaya alici ve hakeret edici kucumseyici her turlu soylem ve eylemden kacinmalidir.

Devlet ve hukumet bu halk direnisini kendi iktidar sorunu olarak kucaklamali degerlendirmeli ve burdan her turlu demokratik hak ve ozgurluk dersini cikardigini bilfiil gostermelidir.

Halk direnisi bireysel bir cikistir. Sosyal bir harekettir. Kimse bu direnisi masa basinda ve direktif ile sonlandiramaz.

Direnisi sonlandiracak olan bireyin kendisi kendi serbest iradesi ve bireyler olarak olusan halkin ortak serbest iradesidir.

Hic bir direnisci birey grup v.s. kendi bu direnisi sonlandirsa bile, baska birey gruba v.s. de sonlandirmasi icin baski zorlama v.s. kullanamaz.

Evet bu aksam formel ve sekilci olarak sadece gezi parkina ve oradaki halk direnisine yonelik; bu masa basinda alinan kararin aciklanmasindan sonra basta gezi parki olmak uzere tum yurdun dort bir yanindaki halk direnisi direniscilerinin bu masa basi kararina yonelik nasil bir tutum alacaklari gorulecektir.

Masa basi toplantilari o kadar sekilci ve formel mantik ile degerlendirmeli olmustur ki, bu diktator ile secilmisler toplantida iken Ankara dahil yurdun dort bir yaninda polis vahseti ve saldirisi devam etmektedir.

Kisa not olarak bugun diktator ayni inat ve algisizlikla kendince tehditler savurmus ve zafer naralari atmaya hazirlanmaktadir.

Bir notta emniyetin yaptigi aciklamada ki polis vahseti saldirisi ve vicdan disi ve insanlikdisi her turlu davranisinin bir 2. Canakkale zaferi edasi ile algilanarak ve uzerine saldirilan sanki bir dusmanmis gibi degerlendirilerek yaptigi aciklamadir.

Basta bu son iki aciklamali gelismeyi direnen halk iyi algilamali ve okumali, bugunku gelinen surecten sonra da ona gore dusunup davranmalidir.

Cunku yalan provakator eylemler, saldirilar baskilar korkutmalar yildirmalar susturmalar ve her turlu secilmisler eliyle bunun sunulmasi formel ve sekilci mantigi halen devam etmektedir.

Evet hep beraber bu aksamki aciklamadan sonra gorecegiz.

Gezi parkinda ve yurdun dort bir yaninda direnen halkin istedigini alip almadigini gorecegiz.

Direnen halk direnme ortak nedeni olan "toplanti gosteri ve ifade ozgurlugunu" insan haklari evrensel hukuk ve hak ve ozgurlukler olarak almamistir.

Umarim direnen bireylerimizin ve halkimizin bu istedigini almamis olmasi algisi ve bilinci farkindaligi yapilacak eylemleri ile devam edecektir.

Aksi bunca emeklerinin masa basinda ellerinden alinmasina goz yummus olacaklaridir.

Bu da bizlere direnen halkin bu direnclerinin ne kadar bilincli kararli azimli olduklarini gosterecektir.

evrensel hukukun insan haklari olarak tanidigi toplanti gosteri ve ifade hak ve ozgurlugunu alana alindigina emin olunana kadar direnise devam.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...