Jump to content

Bir Hareketin Nitelik ve Niceliginin Basarisinin Nedeni


evrensel-insan

Recommended Posts

Hangi anlam ve icerikte hangi neden ile olursa olsun; bir hareketin nicelik ve niteliginin kucumsenmeyecek, umursanmayacak v.s. duzeye gelisinin bir nedeni vardir.

Basta yonetenlerin ve her turlu yoneticinin kendi duzen sistem ve kurumlarinca ve kendi soylemlerince topluma dayattigi her turlu etik politik ideolojik inancsal dogrunun niteligine karsi direnebilmek; genelde ve dogal olarak ilk etapta, o dogrunun tam karsisinda olan ya da o dogrudan kendince direk etkilenen nitelik eliyle gelir.

Dolayisi ile bu nitelik baska niceliklerle nitelik olarak, ya bunu destekleyence ya da bunu sorgulayanca, yada bundan dolayli olarak etkilenence ya da ileride etkilenilecegi dusunulence desteklenir.

Ama ve genelde toplumun butun kesimini karsilamaz.

Buna en guzel ornegi ulkemizden verebiliriz.

Bir gun isci sokaga cikar, bir sonraki gun memur v.s. ama bir arada sokaga cikma mutlaka bir ortak noktanin olusmassi temelindedir.

Bu temelde gezi direnisinin sadece Istanbulu degil; Turkiye ve dunyayi sarmasinin altinda olan neden ise; iste bu ortak noktanin herkesce hem fikir olabilmesi temelindedir.

Iste bu ortak nokta oyle bir ortak noktadir ki, sadece ideolojik inancsal etik farklarin dogrularini degil; her turlu dusunce ve icerikteki apolitik olma durumundakileri de icerir.

Nedeni ise, bu ortak noktanin iki temelde birlesimidir.

Insanoglu temeli

Yasam iliski temeli.

Iste buradaki her turlu niteligin niceliginin tek bir niteligin niceligi bunyesinde birlesmesi de burada ortaya cikar.

Insanoglu temeli-Recep Tayyip Erdogan

Yasam ve iliski temeli-"benim istedigim/dedigim gibi yasayacaksin" baskisi zorlamasi v.s. dir.


Iste ulkemiz ve toplumumuz adina bu iki temelde her turlu niteligin ve de her birinin niceliginin birlesmesi ancak bu iki tane bir biri ile uyumlu ve belirgin, algilanabilen izah edilebilen aleni asikar net kaynaktan kaynaklanir.

Sunu yonetenler ve yonlendirenler cok iyi bilmektedir. Kendi dediklerini yaptirabilmek korkutma ve surude tutma temelinden gecer.

Yine sunu da bilirler. Bu korkutmayi ve surulestirmeyi saglayacak her ne ise onun direk olarak algilanmamasinin gerektigidir.

Cunku bu algilanirsa ona karsi birlesim hem nicelik hem de nitelik olarak artar.

Iste ulke ve toplumumuzda 1980'den bu yana insanoglu temeli ancak gezi parki direnisi ile algilanmis, bu alginin temeli de ikinci nedene yani yasam ve iliski nedenine bu genclerin cagdas ve bilincli zekasi ile eyleme tasinarak baglanmistir.

Ayrica bu gencler, siddete karsi siddet ile karsilik vermemin bir yarari olmayacaginin da bilincidirler.

Iste bu iki nedenin birlesimi daha once ideolojik inancsal etik ekonomik v.s. temelli her biri kendi nitelik ve niceligini tasiyan her turlu karsi hareketi de bu genclerin bilincli ve farkinda olarak yaptiklari eylemde birlesmistir.

Cunku bu genclik hem her iki ortak karsi cikilacak nedeni apolitik aetik ainancsal adogru temeli ile ortaya koymus, hem de a olmayanlarin ideolojik inancsal etik farklarinin kendi onculuklerinde birlesimini saglamistir.

Kral da ciplaktir, yasam ve iliski de boyunduruk tutsakligi altindadir.

Iste karsi cikis, bu ciplak kralin korumak/kollamak istedigi boyunduruk tutsakligina karsidir ve ortak nokta da budur.


 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...