Jump to content

Esbaskan'a ABD'den Ayar ve Direktif


evrensel-insan

Recommended Posts

"Obama'yi ozledim" diyen esbaskan, ule ve toplumunun acisini dindirme, moral verme, destek verme v.s. yerine; Reyhanli'ya gidecegine; Ailesi ile "cumburcemaat" ABD'ye gitmeyi tercih etti.

 

Kendince orada sosyal bir sicaklik yaratmak adina ailesini de goturmustu. Bu konuda Obama ailesi ise bu ziyareti resmiyette tutmayi yegledi.

 

Ayrica yandas basina yansiyan "ilkler" in de her bir diplomasinin ve eski Turkiye yetkililerine sunulan "misafirperverligin" aynisiu oldugu ortaya cikti.

 

Esbaskan'in en buyuk umudu, "Misak-i Milli acilim" adina Suriye'ye fiziki saldiriya destek aramakti.

 

Evdeki pazar pek carsiya uymadi. Obama'dan o konda Cenevre ve Rusya/Cin ayari yedi ve "kendi kendine gelin/guvey olmamasi" soylendi.

 

Gelen en onemli direktif te, Anayasa'nin bir an evvel hazirlanmasi konusu idi.

 

Bu arada iktidar'in hukumet kanadindaki B.Arinc'in F.Gulen ziyareti de basina yansidi.

 

"Orta Dogu Turkiyesi" basliginda aciklandigi gibi, ulke genelinde oyle veya boyle bombalanmalar devam ediyor. Reyhanli'da da ikinci bombalama oldu.

 

Bu arada olu sayisinin 100'u gectigi halde, hala tum medya'nin verilen resmi 51' olu de demir atmasi da, manidar.

 

Reyhanli bombalasmasini protesto ile ilgili olarak polisin her turlu insanlik gucu kullanmasina en aci ornek; bunu Reyhanli'daki bombalamada bunu protesto eden Reyhanli halki uzerinde kullanmasiydi.

 

Evet, esbaskan bugun aldigi ilk direktifi uyguladi ve Suriye konusunda rotayi Cenevre'ye cevirdi. Bakalim "Esed" hevesi devam edecek mi?

 

Bir onemli nokta da, yarin 19 Mayis kutlamalarinda, esbaskan'in ulke de olmayacak olmasi.

 

Bakalim bundan sonra Suriye'den gelen teroristlere yonelik iktidarin politikasi ne olacak? Dolayisi ile onlarin olmayacak olan fiziki Suriye saldirisina karsi tepkileri ne olacak?

 

Evet, iktidarin elindeki ulkemiz ve toplmumuz yeni geleceklere gebe. Burada bilinen tek gelecek, bunun ABD/Israil eliyle ve RUSYA/CIN agirligi ile cizilecegi.

 

Ulke guncelligi adina, bu arada anamuhalefet olan CHP'nin de meydanlara cikmaya karar aldigini ve hemen hemen tekrar Ataturk'e sarildigini da bildirelim.

 

Anlasilan o ki sadece iktidar degil; CHP'de IP'nden "korkmus" bari guclerini birlestirseler de, iktidari karsisina tek muhalif guc olarak cikabilseler.


 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...