Jump to content

Ortadogu Turkiye'si


evrensel-insan

Recommended Posts

Bu son Reyhanli'daki vahim katliam, T.C. tarihince ve Turkiye cografyasinda bir tarihi donum noktasidir. Bugun Reyhanli'da olan olaylar, konan yasaklar, AKP'nin oraya gidememesi, yapilan aciklamalar, multecilerin "guvenlik" nedeniyle, multeci kaplarini terk edip, Suriye'ye donmeleri, Reyhanli olayi olmadan once oradaki multecilerin bolgeyi bosaltmis olmalari, Reyhanli'da acilmis bomba yapim merkezleri, Reyhanli halkinin susturulmaya calisilmasi, "caresiz/sahipsiz" bir sosyo-psikoloji uygulanmasi, Bomba olayindan sonra multecilerin de bolgeyi terk etmesi, bombalamadan hemen kisa sure sonra yapilan hedef gostermeler ve cark etmeler v.s. bugun artik gormek isteyene AKP'nin "Avrupali" maskesini dusurmus ve gercek yuzu olan Ortadogulu goruntusunu ortaya cikarmistir.

 

Evet, AKP'nin AB masalinin bir oy somurusu oldugu ortaya cikmistir. AKP Turkiye'yi cografi ve devlet olarak bir Ortadogu ulkesi yapmak durumundadir.

 

Aslinda bu girisim tarih olarak uc koldan 1980 sonrasi baslamistir.

Kurdculuk-Ocalan

Kurdculugun resmiyeti-Ozal

Arap sunniligi-F. Gulen

 

Burada emperyalist gucler ile yapilan andlasma da sudur; O.Dogu'yu kendi ekonomik politik ve diplomatik cikari temelinde sekillendirmek isteyen ABD artik oralara kendi askerlerini gonderemeyecek durumdadir.

 

Irak ve Afganistan'da bu tecrubeyi yasamis ve artik bu tecrubeyi yasayacak durumu kalmamistir. Israil, bolgede her turlu fiziki ve zihinsel hakimiyeti saglama adina kendine bagli bir bolge yaratmak durumundadir ve bunun da en politik somuru uygunu bolgede bir kac ulke de yasayan kurdculuk gerilla ve terorizminin bu turanci kurdculuge sicak bakmasidir.

 

Burada yine, ana gorevi sinir guvenligi olmasi gereken TSK'nin "biz sinir guvenliginden sorumlu degiliz" aciklamasi da, cok manidardir. Zaten Hatay bolgesi ile O.Dogu arasinda sinir falan kalmamis ve orasi "yol gecen Hani" na donusmustur.

 

Hatay bolgemiz ilginctir. Hem ulke topraklarina oy ile katilmis hem de tum O.Dogu'nun sembolu olarak O.Dogu'nun Avrupali tek bolgesidir. Her turlu etnik ve mezhepsel fark toplum olarak bir arada ve kardesce yasamaktadir.

 

Hatay'in "gozden cikarilmasi" nin bir ana nedeni de, adi gecen ve bir kac ulkeyi bunyesine alacak olan Israil yonetimli kurdistan'nin Akdeniz'e acilan tek kapisidir. Her turlu petrol aktariminin da ana merkezlerinden biridir.

 

Evet, takke dustu kel gorundu, kral artik ciplak.

 

Tabi bu arada eski "Misak-i Miili"de hortlatilmis ve bu temelde Kurulacak Kurdistan ile Islam Cumhuriyeti topraksal bir butunluk kazanacaktir.

 

Burada bir benzerligi de dile getirecegim. 11 Eylul ile cokertilen ikiz kuleler ile Reyhanli Katliami arasindaki bazi benzerlikler sasirticidir.

 

Orada bush hemen cikip El-Kaide'yi hedef gostermistir.

Reyhanli'da da Suriye rejimi hemen hedef gosterilmistir.

 

Coken binalarda ogun Israilliler islerine gitmemistir.

Reyhanli'da da multeciler orada degildir.

 

Kuleler icerden dosenen bombalarla cokertilmistir.

Reyhanli multecilerin bomba insa merkezi haline getirilmistir.

 

Ikiz kuleler sonrasi halk Afganistan'a saldiriya ikna edilmistir.

Reyhanli katliami ile toplum Suriye'ye saldirilmaya ikna edilmektedir.

 

Ikiz kuleler yeni emperyalizmin O.Dogu'ya fiziki saldirisinin baslangici olmustur ve hala devam etmektedir.

Reyhanli ile hedeflenen Turkiye'nin O.Dogu'ya fiziksel saldirisinin baslangic olmasidir.

 

Butun bunlarin yaninda, AKP'nin 1923 Turkiyesi ile gelen her turlu yeniligine saldirisi ve toplumun hafizasindan silme girisimi de O.Dogu Turkiyesi'nin Sunni Cumhuriyeti'nin hazirlik asamalaridir.

 

Burada Turkiye bir cesit emperyalist emeller ile O.Dogu islam cografyasinin basi, halifesi, onderi v.s. yapilmak istenmektedir. Iste bunun icin de ulke ve toplumunun her turlu kullaniminin ve harcaniminin karari alinmistir. Amac Turkiye cografyasinda T.C.'ne mumkun oldugu kadar bati'da ve az bir toprak birakmaktir. Bu da yapilacak olan ic savasla belirlenecektir.

 

Evet bundan sonra hala AKP'yi oylari ile destekleyenler iyi dusunsunler ve destekleme temellerini;

O.Dogu Turkiyesi Sunni Teokratik Otokrasi

O.Dogu tipi bir yasam ve iliski duzen ve sistem. Yani hergun bombalamalarla birlikte yasam.

Tamamen Araplasmis bir inanc anlayisi ve uygulamasi

 

Evet, nasil ikiz kuleler Yeni emperyalizmin kapisini acti ise; Reyhanli Katliami'da O.Dogu Turkiyesinin baslangicidir.

 

Esbaskan ABD'ye talimat almaya giderken "Ben gelene kadar buyuk degisim yasanacak" demistir. Evet, Esbaskan ordan yeni direktiflerle donecektir. Bunlarin ne oldugunu da hep birlikte gelen gunlerde yasayacagiz.

 

Evet "takke dusmus, kel gorunmustur" Kral artik "ciplak" tir. AKP'nin amaci artik bellidir. O.Dogu Turkiyesi.

 

Isteyenler bu yazilanlara "komplo teorisi" yaftasi yapistirabilirler, yalniz Aydin, ilerici,, devrimci, bilge v.s. olabilmek te iste boyle "persembenin gelisini Carsamba'dan gorebilmek" ile ilgilidir. Cunku Persembe geldiginde is isten gecmis olacaktir.

 

O yuzden ne yapilacaksa, AKP'ye karsit nasil bir muhalefette her bir fark birlesecekse biran evvel birlesmeli ve AKP'ye ilk darbe 2014 secimlerinde ve sonra da ana secimlerde verilmelidir.

 

Bu arada kisa not, bunu tam olarak benimsemeyen iktidarin diger kasnadi A.Gul ve cemaatciler de kendi partilerini kurma girisimlerine baslamislardir. Tabi burada emperyalizmin ve basta Israil ideoloji cikarin, hala Esbaskan'da mi oldugu, yoksa F.Gulen onderli cemaate mi kaydirilacagi da gorulecektir.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...