Jump to content

Orta Dogu Neye Gore Sekillendiriliyor?


evrensel-insan

Recommended Posts

Bilindigi gibi BOP projesi artik bir komplo olmaktan cikmis aleni ve net gorunur hale gelmistir.

 

Peki BOP' un emperyalist zihniyetin her turlu ekonomik/politik ve diplomatik cikari adina yapmak istedigi tam olarak nedir?

 

Bilindigi gibi bolgede elinde belirli bir enerji gucu bulunduran SII Iran bulunmaktadir.

 

Ayni Iran diger yatirimci emperyalist zihniyet olan Cin ve Rusya'dan da her turlu destegi gormektedir.

 

Ilk amac bolgede sorosun etik mikroayrimciliginin ulke ici olarak islemesi ve ulke toplumlarinin bolunebildikce bolunmesi.

 

Ikincisi de evengalizmin "dinler altinda dialog" safsatasi altinda tum SUNNI GUCLERININ IKTIDARI VE iRAN SII Rejimine karsi birlestirilmesi.

 

Bunun icin ilk proje ikiz kuleler bahanesi ile Irak'in parcalanmasiydi. Buradaki dini kutuplasma temelinde soros mikroayrimciliginin en temel birlestirimi milliyet temelinde kurdlerdi.

 

Ilk basta K.Irak ayrimi ile kurdlere mesruluk tanindi. Simdi kurdlerin bu mesrulugu iki koldan yurutuluyor.

 

Ilk kol Turkiye kurdler, ikinci kol Suriyenin parcalanip kurd bolgesi yaratilmasi.

 

Boylece SII Iran'a karsi SUNNI DESTEKLI TURKIYE, IRAK VE SURIYEYI ICINE ALAN BIR EMPERYALIZM YONLENDIRIM VE YAPTIRIMLI KURDUSTAN'IN KURULMASI.

 

Iste emperyalist zihniyet; bu kurulacak kurdistan ve sunni bir ittifak ile; Iran'i parcalayip; enerji kaynaklarini eler gecirmek istiyor. Asil amac bu.

 

O yuzden basta Turkiye'deki Esbaskanli iktidarin BDP ve PKK'ya yanasimini kimse BIR KURD VARLIGININ COZUMU HAK VE OZGURLUGU olarak algilamasin.

 

Cunku butun bu olanlar emperyalist zihniyetin hazirladigi planin kollarini teskil etmekte ve NE KURD VARLIGI NE INSAN HAKLARI, NE EVRENSEL HUKLUK NE DE HAK VE OZGURLUKLER ADINA BIR ICERIGI BULUNMAMAKTADIR.

 

Aksine butun bu olanlar bir politik duygu somurusu kandirmaca, dalavere kiskirtma ve her turlu ayrimci hareketi bolgede korukleme besleme ve silahlandirma olarak insanlikdisi bir sekilde hukum surmektedir.

 

O yuzden tum bu politik/ekonomik ve diplomatik cikardan ne bolge toplumunun ne de farkli halklarinin bir hak ve ozgurluk kazanacagi ve Turkiye'nin de ulke ve toplumu adina herhangibir cikar saglayacagi sakin dusunulmesin.

 

Sonucta boyle bir dusunce, emperyalist zihniyetin "demokrasi/ozgurluk" v.s. temelli duygu somurusu politikasina kanmak olur.

 

Dun bunu bir komplo olarak goren beyinler, artik bunun hala bir komplo oldugunu dusunuyorlarsa; tekrar dusunsunler ve soyle biryakin tarihi ve olanlari ve bugun hala olmakta olanlari ve olacak olanlari tekrar dusunsunler.

 

Emperyalist zihniyetin amaci SUNNI/KURD TEMELLI BIR MUTTEFIKI KONTROL ALTINDA TUTARAK SII IRAN'I PARCALAMAK VE ORTADOGUINUN HER TURLU NIMETINI ENERJISINI KAYNAKLARINI KENDI EGEMENLIGI ALTINA ALMAK VE BOLGEDE CIN/RUSYA ITTIFAKINA FIZIKI VE POLITIK RAKIP BIR GUC HALINE GELMEKTIR.

 

 

Ne turkiye, ne irak, ne suriye, ne de iran umurunda degildir. Ne bu bolgenin toplumu farkli halklari refahi hak ve ozgurlukleri umuruinda degildir. Hatta canlari bile umurunda degildir. Yoksa CHURCHILL "Bir damla petrol, bir damla insan kanindan daha degerlidir" diyebilir miydi?

 

Aslinda konu yazildigindan dahadetaylidir. Bata gorunurdeki kurd sorununun hic bir sekilde cozumune yonelik degildir. Aslinda uzun vadede PKK'nin mesrulasmasi ve silahini korumasini da icermektedir.

 

O yuzden basliga gelen yanitlarin iceriginde konu detaylanabilir.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 sene sonra...

Aslında Kürtler, İrani bir halktır; Kürtlerin İranlılarla farkı mezhep farkıdır(Kürtler Sünni, İranlılar Şii'dir) yoksa her ikisi de Aryan'dır(Hint-Avrupalı).

Amerika'nın BOP Projesi kapsamında Orta Doğu, yeniden şekillendiriliyor. Haçlı gericisi Evanjelistlerin Büyük İsrail ve İsa Mesih takıntısı da bu işin tuzu biberi daha doğrusu bahanesi... Dış politikada Orta Doğu'da Sünniler, Amerikancı; Şiiler, Rusçu...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...