Jump to content

Dorduncu Yargi Paketi ve Gidilen Yol


evrensel-insan

Recommended Posts

Bilindigi gibi ilk yargi paketinden ile hizbullahcilar ve dini tutuklular, ikinciden ile katiller, mahkumlar; ucuncuden de dayakcilar ve kadina siddet uygulayanlar yararlandi.

 

Dorduncu hazirlanan paket ile KCK tutuklulari hedeflenirken, yine teror uzerine konusmak basta A.Ocalan olmak uzerine serbest oluyor ve terore siyasetin kapisi aciliyor.

 

Buradaki asil konu, son zamanlardaki her turlu aciklama ve yanasimlar ile iceride guya terorden tutuklu olan askerler akademisyenler, ulusalcilar, gazeteciler v.s. uzerindeki "yumusama" (Basbakanin, ABD elcisinin ve T.Guney'in itiraflari) bu dorduncu paketten yararlanarak serbest kalabileceklerinin sinyalini veriyor.

 

Yani "kendilerinin bir teror orgutune bagli olmadigini, terorist olmadigini savunamayanlarin" sanki bu suclari ispatlanmis gibi, bu paketten yararlanacaklar.

 

Peki ne olacak, sizce kimse "ben ne teror orgutu uyesiyim, ne de teroristim; o yuzden beni bu yafta ile damgalayarak disari birakamazsiniz. Ben iceride kalmayi tercih ederim" mi diyecekler?

 

 

Ne dersiniz, esaret mi/ozgurluk mu agir basacak?

 

Yani terorist olmadigi icin iceride kalmak mi, yoksa bu paketten yararlanma adina, "terorist oldugunu kabul edip" tahliye olmak mi?

 

Ne dersiniz?

 

Yeni bir otekilestirmek mi soz konusu?

 

Bu arada gidilen yola da kisaca deginelim. Baskanlik sistemi ve baskan olacak olanin her turlu kuvvetler ayriliginin ona baglanmasi ve yarginin tum kollari ile PARTI YARGISI haline gelmesi.

 

Dunya'da bunun bir ornegi var mi? dersiniz, ne gam; ilklere imza atmaya alisik olan basbakan icin 21. yuzyilda 14. yuzyili yasamak ve yasatmak sorun mu ki!


 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...