Vejeteryan Doğan Konu tarihi: Haziran 8, 2012 Report Paylaş Konu tarihi: Haziran 8, 2012 Arkadaşlar bu bölümde kafamızı kurcalayan soruları soralım .. Lütfen kafanızı kurcalayan sorular din üzerine olsun .. Örnek veriyorum : Allah insanı neden niçin yarattı ? Bekliyorum 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rende Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Cehenneme odun lazım olduğu için Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vejeteryan Doğan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Rende özür dilerim abi anlamadım ya .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rende Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Rica ederim. Ben kısa yazmışım hata benim. Allah cehennemi insanlar ve cinler ile doldurmaya and içmiş. Buradan hareketle tahminimi yazdım. Kuran da hep Allah ın cehennemi nasıl dolduracağını yazar. Cenneti doldurmak ise umurunda değildir. Bu ikisi yanyana gelince, cehenneme odun lazım olduğu ve bunun için de insanı yarattığını düşünüyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerçekci53 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Cehenneme odun lazım olduğu için))) Çok doğru.İstediğin kadar sevap işle Allah günahını en alta koyar sevabınıda onun üstüne .Sonrada Günahını en alttan çeker ve sevapların gümbür gümbür yıkılıverir.Yallah cehenneme! Birde Küçük abdestini yaparkende dikkatli ol.Çünkü Ufacık bir damla necaset karşılığı bütün sevaplarını siliverir bu adil Olan allah.Yallah Cehenneme! İşin ciddi tarafı kanaatımca şudur:Sen Allah olupta bu nefsini neden büyüttün?Yanmak içinmi?Pekiyi o nefsini senmi büyüttün?Yoksa kötü kaderinmi?Çünkü Nefs belalara mecbur kalıp onlara göğüs gerdikçe dağ gibi büyür. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rende Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Yazdıklarıma inanmayan çıkabilir, o yüzden ayetleri de yazayım da anlaşılması daha kolay olsun. Secde 13 - Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, "Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım" sözüm gerçekleşecektir. Kaf 30- O gün cehenneme: "Doldun mu?" deriz. "Daha yok mu?" der. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerçekci53 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Ha Bir ayet daha vardı.Ne diyordu Cehennem homur homur homurdanıp Daha varmı?! daha varmı ?! diye insancıkları isteyecek!)Ya Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts