Jump to content

miting yapmak


alpinçayırı

Recommended Posts

Miting yapmak, iletişimin kısıtlı olduğu dönemlerden kalmış eski bir siyasi alışkanlık olup hiç bir siyasi partiye bir faydası olmadığı gibi ciddi derecede ekonomik israftır: Herhangi bir siyasi partinin seçim öncesi miting için bastırılan milyonlarca flama, broşür, yol masrafı, seçim aracı, partinin genel merkezi tarafından seçmenlere verilen tonlarca para gibi gereksiz şeyler..

Miting yapmak; yalnızca geri kalmış ülkelerde yaygın olup seçmenler için ise tam bir eziyettir, Türk siyasetinin adam gibi yapılmamasının sebebidir. Seçim zamanlarında televizyonlarda günde 10 saat aralıksız miting konuşmaları yayınlanmaktadır.

Türk siyasetinde ne zaman kalkacak "miting" denilen ilkel alışkanlık merakla beklemekteyim. Dünya'nın hiçbir gelişmiş ülkesinde siyasetçilerin meydanlarda milyonlarca kalabalığı toplayıp birbirlerine karşı hamaset yaptığı mitingler görülmemiştir. Bütün gelişmiş ülkelerde çeşitli dünya görüşüne sahip siyasetçiler, ilgili televizyon programına çıkıp birbirleriyle saygılı bir üslupla ve demokratik bir şekilde tartışırlar ve boşa miting yapmazlar. Türkiye'de AKP'den önce özellikle 90'lı yıllarda çeşitli siyasi partinin liderleri, açık oturumda özel tv kanallarında birbirleriyle saygı çerçevesinde memleket meselelerini tartışırlardı.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...