Jump to content

Petrol


alpinçayırı

Recommended Posts

Petrol, semavi dinler ile birlikte dünyanın başına gelmiş en büyük kötülüklerden birisidir. Petrol; sadece savaşlara sebep olmaz, çevre kirliliğinin de en büyük etmenlerinden birisidir ve yalan propagandaların mucididir. "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir" der Winston Churchill. Ayrıca petrol, Kur'an-ı Kerim'in A'la Suresi'nin ilk beş ayetinde ''kapkara bir sel artığı'' olarak geçer. Tez zamanda petrolün bitmesini diliyorum. Zaten insanoğlunun doğaya zarar verdiği yetmiyormuş gibi bir de petrol denilen fosil yakıt belası var. Bir yerde petrol sızıntısı oldu mu temizlenmesi yıllar alıyor ve üstelik petrol şirketleri de çoğunlukla ceza ödemiyor.. 
A'la 1-2-3-4-5: ''Yaratıp düzene koyanın, her şeyi ölçüyle yapıp doğasına göre görevini belirleyenin, yeşil otu çıkarıp sonra da onu kapkara bir sel artığına çevirenin ismini tesbih et.'' Bayraktar Bayraklı Meali
Kaynak: https://www.kuranmeali.com

Link to comment
Share on other sites

Petrol İslam'dan önce bilinen bir maddedir. Özellikle de Romalılar bunu çok kullandılar. Hazar denizi ve Ortadoğu'da yüzeye kadar çıktığı yerlerden elde ediliyordu.

Kuranın sel artığı demesinin petrolle ilgili olduğunu sanmıyorum. Yapraklar kuruyup selden sonra siyah bir çamur içinde balçık olur. Ondan sözetmiş.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...