Jump to content

ilimle bilimi aynıymış gibi gösteren sahtekar dinciler


alpinçayırı

Recommended Posts

Öncelikle ilimle bilim aynı şeyler değildir. İlim, dine göre deney ve gözlem ile test edilemeyen nakli şeylerdir yani soyuttur; bilim ise adı üstünde pozitif bilimlerdir ve dinden bağımsız olup deney ve gözlem ile test edilebilen akli şeylerdir yani somuttur. Muhammed'in "İlim, Çin'de de olsa alınız." hadisi aslında Necip Fazıl'ın "İslâmiyet, Batı'dan gelse Müslüman olacaksınız." sözüyle aynı anlama gelir yani "İslam, dünyanın neresinden çıkarsa çıksın direkt Müslüman olacaksın" demektir. Burada bilim ile alakalı tek bir söz yok. Varsa yoksa Allah ve din. Özetle, Kur'an'a göre ilim arttıkça cehalet ve buna bağlı olarak koyunlaşıp ilgili lidere körü körüne itaat de artar. Hay ilminiz(!) batsın sizin dindoş softalar. İlgili linkler:

1) 

2) 

 

Link to comment
Share on other sites

Bilimin bir güzel yanı da hatalı olduğu ispatlanabilir olmasıdır. Bilim insanları bir tez öne sürerken "şöyle olursa tezimin hatalı olduğu anlamına gelir" de derler.

Tezlerinin bir gün aksi ispat edilirse de hakikate bir adım daha yaklaştıkları için sevinirler. Tabii bu idealde olması gereken. Kendine bilim insanı diyen herkes o unvana layık olacak diye bir şey yok.

Öte yandan dinde aksini ispat etme girişimi yoktur. Düşünülemez bile. Sözde kutsal kitaplarının hakikati yansıttığı baştan kabul edilir. Dini tartışmalar her zaman bu ilk varsayımla başlar, gerisi yoruma bırakılır.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...