Jump to content

şarap


alpinçayırı

Recommended Posts

Şarap, Arapça kökenli bir sözcük olup şarabın tarihi 6000 yıllıktır. Şarap, üzümden elde edilir ve nefis bir içkidir. Şarabın mitolojide ve dinler tarihinde önemli bir yeri vardır. Antik Dünya'nın bağbozumu ve şarap tanrısı Dionisos(Bacchus), suyu şaraba çevirmesiyle meşhurdur.(tanıdık geldi mi?) Semavi dinlerde tuhaf bir şekilde Yahudilik'te ve Hıristiyanlık'ta şarap serbestken İslam'da Hamza'nın ayarsızlığı yüzünden İslam'da içkinin yasaklanması durumundan dolayı diğer alkollü içecekler gibi şarap yasaktır; üstüne üstlük Arabın Allah'ı, şarabı bu dünyada yasaklarken öteki dünyada serbest bırakmaktadır. Bu ne yaman bir çelişki öyle. İçtim şarabı, biçtim Arabı :)

Yahudilerin Fısıh(Pesah) Bayramı'nda mayasız ekmekle birlikte şarap içilir. Hıristiyanların inancına göre şarap, sembolik olarak İsa Mesih'in kanıdır ve Efkaristiya törenlerinde kullanılır.

Şarap; güzel, nefis ve leziz bir içecektir tabiki de ölçüyü kaçırmayıp içmesini bilene. Şarap, kırmızı ve beyaz şarap olmak üzere ikiye ayrılır.

Link to comment
Share on other sites

Zaten İslam'ın kafa yapısı yasaklamak üzerinedir. Bir kişi yada gurubun hatasını tüm insanlara genelleyerek yasaklamaya çalışır.

İslam bugün gelmiş olsaydı , araba kullanmak da yasak olurdu. İnternet de yasak olurdu. Küçük bir grubun yaptığı aşırılığı gerekçe gösterip komple yasaklardı.

Kadını baskılamalarının sebebi de aynı zorba kafa yapısına dayanır. Bir grup kadının aşırlık yapmasını gerekçe gösterip yasaklamışlar.

Hatta hiç bir olumsuzluk yokken bile yasaklamak istedikleri bir şey hakkında kendileri provakasyon yaparak yine yasak getirirler.

Parayla üçbeş serseri tutup akşam haberlerde göstererek "işte bunlar böyle" algısı yaratıp yasak getirme konusunda uzmandırlar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...