Jump to content

koalisyon hükümeti kötüdür safsatası


alpinçayırı

Recommended Posts

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin(AKP) başkanlık sistemi için ortaya sürdüğü bir karapropogandadır. Neymiş, 1990'larda koalisyonlar yüzünden sık sık hükümetler değişiyormuş da bu olay, ekonomik krize neden oluyormuş da zart zurt. Tam tersi, asıl güçler birliği kapsamında bütün yetkinin tek kişinin elinde toplanması siyasette ekonomik ve siyasi yozlaşmayı beraberinde getirir. Nitekim 2017'deki kirli başkanlık referandumunda sonucunda "Türk tipi cumhurbaşkanlığı" zırvalığı geldi, ondan sonra da ver yetkiyi gör etkiyi oldu ve ekonomik kriz tavan yaptı. Halbuki parlamenter sistemdeki koalisyon hükümetlerinde birisi sınırsız yetkilere sahip olamaz, yanlış yaptı mı diğer hükümet ortakları, onu uyarır ve o yanlışı engeller.
"koalisyon hükümeti kötüdür" safsatası; diktatör, padişah, tek adam, halife olma sevdalılarının uydurduğu zırvadır. Büyük bir Orta Doğu yalanıdır.
Koalisyon en güzel yürütme şeklidir. Demokrasidir.

Link to comment
Share on other sites

Benim için önemli olan adalettir. Yönetim şekline takılmıyorum. İngiltere de resmi olarak meşrutiyet tipi krallık parlemantosu ile yönetiliyor. Ama adalet var.

Türkiye halkalarında adalet anlayışı yok. Tepeden tırnağa böyle bir insan profilimiz var. Koalisyon olsa ne olur başkanlık olsa ne olur , ikisini de 30 yılda görmüş olduk. Değişen bir şey olmuyor. Göçebeliğin yani arapça olarak bedeviliğin her izini üzerimizde taşıyoruz. Solcu sağcı okumuş okumamış farketmiyor.

Particilik , mezhepçilik , hemşehricilik her yerde var.

Şu ülkede adalet isteyen kaç kişi var ki? Bakın aşağıdaki deyim ve atasözleri bu ülke insanının ürünüdür. Avantacılıktan söz ediyor değil mi?

Bal tutan parmağını yalar

Doğduğun yer değil doyduğun yer vatanındır

Komşuda pişen bize de düşer

Dayak buldun kaç yemek buldun ye

Ağanın eli tutulmaz

Gemisini yürüten kaptan

El öpmekle dudak aşınmaz

At binenin kılıç kuşananın

Altta kalanın canı çıksın

Ye kürküm ye

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...