Jump to content

tek parti iktidarı ve koalisyon arasındaki farklar


alpinçayırı

Recommended Posts

AK Parti'nin tek parti iktidarında olanlar;
1) IŞİD, PKK, FETÖ vs tüm terör örgütleri hepsi en güçlü dönemlerini yaşamış. Adı önemli değil, bir şarlatan grubu devlete yerleştirilmiş ve sonunda 15 Temmuz 2016 Darbe girişimi gerçekleşmiştir.
2) Sanat ve spor alanlarında neredeyse hiç önemli başarı elde edilmemiştir. Bilimde ise olsa olsa suyla çalışan cami çeşmesi, papaz eriğini imam eriğine çevirme haricinde önemli bir başarı elde edilememiştir.
3) Başta Yavuz Sultan Selim köprüsü olmak üzere AKP Hükümeti'nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından köprüler ve yollar tam bir fiyasko. Hatta öyle ki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün(3. köprü) maliyeti, Boğaziçi Köprüsü(1. köprü) ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün(2. köprü) maliyetlerinden çok daha fazla. Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğaz Köprüsü, her ne kadar zorunlu bir ihtiyaç olsalar da sıradan vatandaşlar için geçiş ücretleri çok pahalı. İnsan, arabasıyla geçmediği bir köprüye fahiş fiyat öder mi ya?!. Bu ne adaletsizliktir?
4) Ezberci ve nakilci müfredat yüzünden Türk eğitim sisteminin dibe vurması ve bu kötü eğitim sisteminde başarısız öğrencilerin yetişmesi.
5) İftiracı yandaş medya, başını alıp gidiyor ve en önemlisi ise her geçen gün halk, daha da kutuplaşıyor. Dinciler sayesinde insanların çoğu ateist olmuş durumda. 22 yıl içinde AKP'nin dine verdiği zararı Sovyetler Birliği bile vermedi. Aslında böyle de iyi oldu. İnsan, bazı şeyleri yaşarken öğreniyor.
6) 10 Ekim 2015 Ankara Tiren Garı Saldırısı, 1 Ocak 2017 Reina Katliamı gibi terör saldırılarında insanlarımız ölüyor.
AKP'liler tarafından beğenilmeyen koalisyon döneminde ise;
1) A milli takımımız, 2002'de Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kupası'nda üçüncü olmuş.
2) Galatasaray, 2000'de UEFA Kupası'nı ve süper kupa'yı kazanmış.
3) Teröristbaşı Abdullah Öcalan, başarılı bir operasyonla 1999'da Kenya'da yakalanıp ve Türkiye'de yargılanıp hapse atılmış ve 3 yıllık ANASOL-M Koalisyon Hükümeti'nde hiçbir hükümet yetkilisi tarafından Apo'ya asla "Sayın Öcalan" gibi vatana ihanet cümleleri denmemiştir. Terörle müzakere edilerek sözde Çözüm Süreci İhaneti'ne başlanmamıştır.
4) 1999'da terör, dönemin başbakanı Bülent Ecevit tarafından tamamen sıfırlanmıştır.
Şimdi söyleyin bakalım, hangi dönem daha iyiymiş? 1999-2002 arası ANASOL-M Koalisyon Hükümeti dönemi mi yoksa 2002-2024 arası AKP iktidarı dönemi mi?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...