İlker Onat Konu tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Konu tarihi: Mayıs 13, 2024 Buraya bir şeyler öğretmek için gelmedim sadece kendi düşüncemi aktarmak için geldim çünkü henüz bir şeyler öğretmek konusunda kendime güvenmiyorum neyse benim bugün anlatmak istediğim husus tarihten bugüne dünyanın her köşesinde insanların zihnini ve duygularını ele geçirmek için anlatılmış olan yalan tarih! Benim şahsi fikrimce belli başlı güçlerin sağlamış olduğu en büyük seneryolar'dan birisi N*zi soykırı mıdır tarihten bugüne yıllar içerisinde bunun gibi olaylar çok kez yaşanmış dünyanın her noktasında görülmüş bir şeydir örnek vermek gerekirse bugünün Doğu Türkistanı ve Filistini gibi fakat biz insanların beynine sadece tarih boyunca yaşanmış en büyük soykırım buymuş gibi empoze ettiler bunun hakkında Hollywood filmleri ve dizileri yayınladılar kendilerini acındırdılar bu üst aklın yöneticilerinin büyük bir kısmının Yahudi soyundan geldiğini biliyor olmalısınız günümüz dünyasında adını sıkça duyduğumuz Rothschild ve Rockefeller gibi üst sınıf olan ve bir çok kurum ve kuruluşun yönetiminde ve hatta merkez bankasının yönetiminde bulunan bu ailelerin soyunu Yahudiliğe dayandığını tarih sayfalarından öğrenebilirsiniz sadece bu konu değil bir çok konuda bizi yönetiyorlar yakında farklı konular olmak üzere bol bol değinmek istiyorum Her zaman olsun içinizdeki insana kulak verin zihninizi onların yapmış olduğu şarkılardan filmlerden uzak tutun sağlıklı beslenin farkındayım hepimiz bu dünya düzeninde bir köleyiz bundan kaçamayız yada saklayamayız harcadığımız parada aldığımız sularda yada yediğimiz herhangi bir şeyde onlara hizmet ederiz sadece ve sadece kölelikten kurtulup bilinçli bir köle olabiliriz sadece kimin uğruna yaşadığımızı öğreniriz araştırmaktan çalışmaktan korkmayın asla doğru olandan kaçmayın kötülerin hakim olduğu bu dünyada vicdanınız ve kalbiniz ile hareket edin asla doğru olandan kaçmayın İŞ YOĞUNLUĞUM SEBEBİ İLE BİRAZ KÖTÜ VE KARMAŞIK YAZDIM DAHA İYİLERİ ZAMANLA GELECEKTİR.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Merhaba, Söz konusu soykırıma dair tarihi belgeler mevcut diye biliyorum. Hollywood filmlerini bilemem, ayrıca diğer soykırımlara kıyaslayacak veri de elimde yok. İddianızı destekleyen kaynakları paylaşabilir misiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Tarihin çoğu bölümü devletler tarafından yazıldığı için yanlıdır. Halkın tarihi ile devletin kaleme aldığı tarih hep farklıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
İlker Onat Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 57 dakika önce, Mantılı yazdı: Merhaba, Söz konusu soykırıma dair tarihi belgeler mevcut diye biliyorum. Hollywood filmlerini bilemem, ayrıca diğer soykırımlara kıyaslayacak veri de elimde yok. İddianızı destekleyen kaynakları paylaşabilir misiniz? Bakın bahsetmek istediğim şeyi anlamadınız benim anlatmak istediğim şey sadece dünyadaki tek katliam buymuş gibi bize çocukluğumuzdan bu güne kadar anlattılar bunu Hollywood yapımları ile şarkıları ile desteklediler dünya çok çok uzun bir tarihe dayanıyor bunun gibi nice olay yaşandı bu gücün amacı ve bize empoze ettiği şey bizi ezdiler biz ezilen halkız bunu empoze ediyorlar ben Filistin yada Doğu Türkistan için bir Hollywood yapımı duymadım bakın asla ama asla o soykırımı inkar etmiyorum yanlış anlaşılmasın burada hepimiz birer insanız insani duygularımız var şahsi düşünceme göre ırk yoktur kalp vardır ben her duruma her kişiye dini ile ırkı ile yaklaşmam insan olduğu için yaklaşırım fakat ne yazık ki durum böyle ortada bir güç var ve bu güç her köşede her yerde bizi gün geçtikçe daha ele geçirmeye devam ediyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Ne demek istediğinizi daha iyi anladım sanırım. Açıklığa kavuşturduğunuz için teşekkür ederim. Amacım herhangi bir imada bulunmak değildi. Yahudi lobisinin bu konuda ciddi girişimleri olduğu doğrudur. Bize düşen tarih konusunda bilinçli nesiller yetiştirmektir. Bu da ancak devletin eğitim politikası ile gerçekleşebilir. Ne yazık ki ülkemizde tarihe verilen değer seçilmiş birkaç kişinin televizyondaki tartışma programlarını izlemekten ibarettir. Toplumumuzda sorgulama, eleştirel düşünme ve verilere dayalı olarak kendi adına değerlendirme konusunda yerleşmiş bir kültür bulunmamaktadır. Cehalete methiyeler dizen, hatalarından ders çıkarmak yerine eleştiriyi düşmanlık olarak gören, düşünmeden fikir sahibi olan bir toplum da her zaman başkalarının yazdığı tarihi kabullenmeye mahkumdur. İğne çuvaldız ilişkisini unutmayalım. Saygılar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Şu Filistin konusu bizi niye geriyor onu anlamıyorum. Bir de Atatürk şapkası altında bunu reklam ediyorsunuz. Ayıp yahu. Daha geçen yıl bir gecede 250 bin insanımız öldü. Neden bunun sorumluları her gün gündemde tutulmuyor? Başlatmayın filistininize de islamcılığınıza da. Atatürk adını kullanarak bunu bize yedirmeye çalışmak da yeni moda oldu. Bakın TRT belgesel hergün fakir edebiyatı programları yayınlıyor. Sözde fakirlik diye gösterdiği insanın üzerinde the North Face marka giysi var. Kameradan kaçmış . Sen önce Filistini bırak da Türkiye'deki zulmu düşün. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Dünya da yapılan büyük soykırımların neredeyse yarısı Yahudilere yapıldı. Cengiz Han'ın yaptığı soykırımları saymazsak tabi. Bunun sebebi Museviliğin içine kapanık ve asimilasyonu reddeden yapısıdır. Tarih kitaplarında Roma imparatorluğunun 3 milyon Yahudi öldürdüğü yazar. Bu yaşanmasaydı şuan Ortadoğu da 200 milyon Yahudi yaşayacaktı. 1 saat önce, İlker Onat yazdı: bu üst aklın yöneticilerinin büyük bir kısmının Yahudi soyundan geldiğini biliyor olmalısınız günümüz dünyasında adını sıkça duyduğumuz Rothschild ve Rockefeller gibi üst sınıf olan ve bir çok kurum ve kuruluşun yönetiminde ve hatta merkez bankasının yönetiminde bulunan bu ailelerin soyunu Yahudiliğe dayandığını tarih sayfalarından öğrenebilirsiniz sadece bu konu değil bir çok konuda bizi yönetiyorlar yakında farklı konular olmak üzere bol bol değinmek istiyorum Rockefeller ailesi Yahudi değil. Böyle bir üst akıl da yok, hepsi uydurma bunların. Yahudilerin başarılı olması onları üst akıl veya İlluminati filan yapmaz. Kendinizi bu tür saçmalıklara kaptırmayın. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Peki yalan tarih Yahudilerin gerçek yüzünü de gösteriyor mu? Yahudilerin ele geçirdiği alman ekonomisinde halkın bankalardaki paralarına nasıl çöküldüğünü , Almanların bir ekmek alabilmek için bir çuval mark ödemek zorunda kaldığını , her taşın altından bir Yahudi lobisinin çıktığını, Yahudilerin ülke bakanlarını rüşvet ve şantaj ile satın alıp hazineyi tam takır bıraltığını da yazıyor mu. Cevap? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 3 dakika önce, somebody yazdı: Peki yalan tarih Yahudilerin gerçek yüzünü de gösteriyor mu? Yahudilerin ele geçirdiği alman ekonomisinde halkın bankalardaki paralarına nasıl çöküldüğünü , Almanların bir ekmek alabilmek için bir çuval mark ödemek zorunda kaldığını , her taşın altından bir Yahudi lobisinin çıktığını, Yahudilerin ülke bakanlarını rüşvet ve şantaj ile satın alıp hazineyi tam takır bıraltığını da yazıyor mu. Cevap? Yahudiler kadar ezilmiş ve sindirilmiş bir millet olsaydım muhtemelen Gazze'ye atom bombası atardım. Zaten İsrail'in varlığı tehlikeye girerse bütün Avrupa başkentlerine atom bombası atmayı planlıyorlar. "Samson Option" diye bir kitap var. Kitaba göre eğer İsrail düşerse, bütün Avrupa başkentleri İsrail ordusu tarafından nükleer güçle yok edilecek. İşte Yahudi kindarlığı. Evlat olsa sevilmez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 (düzenlendi) 8 dakika önce, Maddeci yazdı: Yahudiler kadar ezilmiş ve sindirilmiş bir millet olsaydım muhtemelen Gazze'ye atom bombası atardım. Bu yazdığımı espri olsun diye yazdım. Haberiniz olsun. Ciddi değil yani. Düzenlenme: Mayıs 13, 2024 Maddeci tarafından ek Link to comment Share on other sites More sharing options...
İlker Onat Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 24 dakika önce, somebody yazdı: Şu Filistin konusu bizi niye geriyor onu anlamıyorum. Bir de Atatürk şapkası altında bunu reklam ediyorsunuz. Ayıp yahu. Daha geçen yıl bir gecede 250 bin insanımız öldü. Neden bunun sorumluları her gün gündemde tutulmuyor? Başlatmayın filistininize de islamcılığınıza da. Atatürk adını kullanarak bunu bize yedirmeye çalışmak da yeni moda oldu. Bakın TRT belgesel hergün fakir edebiyatı programları yayınlıyor. Sözde fakirlik diye gösterdiği insanın üzerinde the North Face marka giysi var. Kameradan kaçmış . Sen önce Filistini bırak da Türkiye'deki zulmu düşün. Hayır hayır benim söylemek istediğim bakın örnek veriyorum ben sonuna kadar Atatürkçü bir gencim burada bahsetmek istediğim şey insanlık nerede olursa olsun insan insandır bunu unutmamak gerekir verdiğim sadece bir örnektir çok yanlış algılıyorsunuz her yerde bu gibi durumların olduğunu söyledim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2024 27 dakika önce, Maddeci yazdı: Yahudiler kadar ezilmiş ve sindirilmiş bir millet olsaydım muhtemelen Gazze'ye atom bombası atardım. Zaten İsrail'in varlığı tehlikeye girerse bütün Avrupa başkentlerine atom bombası atmayı planlıyorlar. "Samson Option" diye bir kitap var. Kitaba göre eğer İsrail düşerse, bütün Avrupa başkentleri İsrail ordusu tarafından nükleer güçle yok edilecek. İşte Yahudi kindarlığı. Evlat olsa sevilmez. Zaten şeriatçı İslamcıları insan hakları adı altında Avrupa'da bunun için besliyorlar. Türkiye AKP si dünyanın gelecek durumu için plot uygulamasıdır. Deneme tahtasıdır. Çin bile böyle değil. Ancak buna izin verenlere bakıyoruz yine Avrupa çıkıyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorlar. O yılan ortadoğu yılanıdır. Yahudi olmuş , Hristiyan olmuş müslüman olmuş farketmez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2024 @Maddeci Yahudilerin tarihlerindeki en büyük sürgün, Roma sürgünüdür çünkü Hıristiyanlık; başlangıçta ayrı bir din olarak değil, ''İsevilik'' adıyla Yahudi dininin küçük bir mezhebi olarak ortaya çıktı daha sonra işin içine Roma ajanı sahte havari Tarsuslu Aziz Pavlus(Saul) ve Roma İmparatoru Büyük (1.) Konstantin girince günümüzdeki üçlemeci paganik şeklini aldı. İnciller dahi İsa'nın ölümünden sonra yazıldığı için ortada tahrif edilen bir İncil yoktur. 325 İznik Konsili'nde 1. Konstantin, Roma'da çok yaygın bir kült ve Güneş tapınmacılığı kökenine dayanan Mitracılığı Hıristiyanlık diye kakaladı. Antisemitizm, aslında geniş ve gerçek anlamıyla ''Sami Düşmanlığı'' anlamına gelir ve din karşıtı bir ideolojidir. Antisemitizmin kökeni de Antik Yunan ve Romalıların oluşturduğu çoktanrıcı Aryan ırktan Batı dünyasıyla sorun yaşayan Ortadoğulu Sami bir halk olan tektanrıcı Yahudilere kadar dayanır çünkü Aryanların sosyolojisi Güneş Kültü ve görme duyusu üzerinden; Semitiklerin sosyolojisi Ay Kültü ve işitme duyusu üzerinden şekillenmiştir. Eğer Hıristiyanlık, 2000 yıl önce bir Yahudi mezhebi; İslam da 1400 yıl önce Arapların ulusal dini olarak kalsaydı tarihte her şey bambaşkaydı. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2024 @alpinçayırı Çöl dinlerinin dünyaya verdiği zarar konusunda sana katılıyorum. Ancak, zarar verme şekli konusunda aynı görüşte değiliz. Ben çöl dinlerinin kapitalist ve ırkçı anlayışa yol açtığını düşünüyorum. Son yıllarda sosyal adalete düşman bir kesim ortaya çıktı, bu kesim kendini ABD de Trump yanlısı olarak gören ve doğu bloğu sonrası ortaya çıkmış sol fikirleri yok etmek isteyen bir kesim. Bildiğin gibi bunlar dincidir. Senin anlamadığını düşündüğüm konu, sağcılık ve din arasındaki ilişkidir. Dahası milliyetçilik ve din arası ilişki. Ben bu ilişkinin bir akıl hastalığı ile bağlantılı olduğundan da eminim. Bence milliyetçilik ve dincilik, her ikisi de ortak bir akıl hastalığı olduğu için birbiriyle iyi anlaşabiliyor. Belki de dincilik bile bir çeşit milliyetçilik-ırkçılık şeklidir. Kim bilir? Ben bütün bu sağcılığın ve dinciliğin akıl hastalığı ile ilişkili olduğundan eminim. Belki de yüzyıllar sonra bu hastalığı çözeceklerdir. 13 dakika önce, alpinçayırı yazdı: Antisemitizm, aslında ''Sami Düşmanlığı'' anlamına gelir ve din karşıtı bir ideolojidir. Antisemitizm, Yahudi düşmanlığı anlamına gelir. Naziler bu şekilde kullandı ve tarihte de bu şekilde yaşandı. İsminde Semitik yazmasının bir önemi yoktur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2024 @İlker Onat Yazdığın şu saçmalıklara bakılırsa, senden bir şeyler öğrenmek zaten imkansız. İçimde kalmıştı, normalde kimseye laf söylemem ama yazmak zorundayım. Senin kendini eğitmen ve bol bol okuma yapman gerekli. Şuan ki halinle ilkokul seviyesinde kalıyorsun. On 13.05.2024 at 12:09, İlker Onat yazdı: Benim şahsi fikrimce belli başlı güçlerin sağlamış olduğu en büyük seneryolar'dan birisi N*zi soykırı mıdır tarihten bugüne yıllar içerisinde bunun gibi olaylar çok kez yaşanmış dünyanın her noktasında görülmüş bir şeydir örnek vermek gerekirse bugünün Doğu Türkistanı ve Filistini gibi fakat biz insanların beynine sadece tarih boyunca yaşanmış en büyük soykırım buymuş gibi empoze ettiler bunun hakkında Hollywood filmleri ve dizileri yayınladılar kendilerini acındırdılar bu üst aklın yöneticilerinin büyük bir kısmının Yahudi soyundan geldiğini biliyor olmalısınız günümüz dünyasında adını sıkça duyduğumuz Rothschild ve Rockefeller gibi üst sınıf olan ve bir çok kurum ve kuruluşun yönetiminde ve hatta merkez bankasının yönetiminde bulunan bu ailelerin soyunu Yahudiliğe dayandığını tarih sayfalarından öğrenebilirsiniz sadece bu konu değil bir çok konuda bizi yönetiyorlar yakında farklı konular olmak üzere bol bol değinmek istiyorum Çok cahilce yazılmış bir yazı. Tam zırvalık. Mantığa uygun değil, tarihsel olarak yanlış ve komplo teorileri içeriyor. Benim notum sıfır. Ayrıca benden bir bilgi öğrenmiş ol, Rockefeller ailesi Yahudi değildir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehmet Önal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 On 13.05.2024 at 13:52, somebody yazdı: Peki yalan tarih Yahudilerin gerçek yüzünü de gösteriyor mu? Yahudilerin ele geçirdiği alman ekonomisinde halkın bankalardaki paralarına nasıl çöküldüğünü , Almanların bir ekmek alabilmek için bir çuval mark ödemek zorunda kaldığını , her taşın altından bir Yahudi lobisinin çıktığını, Yahudilerin ülke bakanlarını rüşvet ve şantaj ile satın alıp hazineyi tam takır bıraltığını da yazıyor mu. Cevap? Hitler'de bu yüzden soykırım yapmıştır muhtemelen. Bu suçlamaların somut olarak anlatan kaynaklar var mı? Yazarsanız memnun olurum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 Hitler hükümetinin imzaladığı ilk antlaşma Vatikan iled'r. 20 Temmuz 1933'te imzalanan Reichskonkordat. Reichskonkordat, Nazi Almanyası ile Vatikan arasında yapılan ve Almanya'daki Katolik Kilisesi'nin haklarını tanımlamayı amaçlayan bir anlaşmaydı. Kilisenin haklarını korumayı ve Hitler rejimine belli bir meşruiyet sağlamayı hedeflemişlerdi. Nazi rejimi, Yahudi halkına yönelik muamelelerinin ilk gerekçesi açıkça Hristiyan inançlarıdır demek zor. Eylemlerini meşrulaştırmak için sözde bilimsel ırk teorileri, halkta uzun süredir devam eden anti-Semitik duygular ve bu yönde uygulanan propagandanın bir karışımının etkisi olmuştur diyebiliriz. Yahudilerin tanrı katili olarak yaftalanmış olması da işlerini kolaylaştırdı. Ancak, Nazilerin mevcut anti-Semitik önyargıları istismar ettiğini kabul etmek lazım. Bu önyargıların hem Hristiyan hem de laik kesimde tarihi kökleri vardı. Tarih boyunca, Hristiyan öğretileri Avrupa'da anti-Semitik yaklaşıma etki etmiş. Naziler de bunu bir nevi kaldıraç olarak kullanmayı başarmış. Nazi ideolojisi temelde Hristiyan değil diyorlar. Aslında, Hristiyanlığa düşman birçok unsur içeriyor diyorlar. O kadar bilgili değilim ama Hitler ve önde gelen parti mensupları ırk temelli bir dünya görüşünü destekliyordu, bu kadarı doğru. Uzun lafın kısası Nazi propagandaları Alman halkını galeyana getirmek için Hristiyan imgelerini kullanmış. Samimi bir Hristiyan inancı mı yoksa ondan ziyade manipülasyon ve sömürü müydü? Bence fark etmez. Hristiyanlığın etkisi olmasa Hitler bu kadar başarılı olamazdı. Ayrıca Almanya'nın ilk dünya savaşından çıktıktan sonra yaşadığı ekonomik sorunlar için de yahudiler kadar iyi bir günah keçisi olamazdı. Yani bütün şartlar bu sonucun oluşması için müsaitti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 10 saat önce, Mehmet Önal yazdı: Hitler'de bu yüzden soykırım yapmıştır muhtemelen. Bu suçlamaların somut olarak anlatan kaynaklar var mı? Yazarsanız memnun olurum. Kaynaklar Alman kütüphanesinde , Türkiyede Niyazi birinci gibi araştırmacı tarihçiler olduğu için doğru kaynakları bulmak zor. Hittler halkını düşündü , ortadoğuluyu Almanlara tercih etmedi. Doğru yaptı. Binlerce yıldır insanlara yalan söylemenin bir bedeli olur. Yahudilere bunu ödettiler. Ortadoğu masallarına inanmanın bedeli de var elbet. Avrupa bunu ortaçağda sancılı gelişmelerle ödedi. Yahudilere de dönem dönem insanlara yalan söylemenin bedelini ödetiyorlar. Şimdilerde yine aynı Sami Arap ırkı feleğin çemberine giriş yapıyor. Öttürürler usul usul , kendilerini bir büyük hayaletin eseri sanan zavallılar bunu anlamayacaklar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 21 dakika önce, somebody yazdı: Hittler halkını düşündü , ortadoğuluyu Almanlara tercih etmedi. Doğru yaptı. Binlerce yıldır insanlara yalan söylemenin bir bedeli olur. Ortadoğu masallarına inanmanın bedeli de var elbet. Avrupa bunu ortaçağda sancılı gelişmelerle ödedi. Yahudilere de dönem dönem insanlara yalan söylemenin bedelini ödetiyorlar. Sen Lucifer'in kişisel sekreteri filan mısın? Tevrat yazılalı aradan binlerce yıl ve nesil geçmiş, alakasız kadın çoluk çocuk demeden gaz odasına tıkmak bunun bedelini ödetmek midir? Nasıl bir ruh hastasısın sen? Bu yazdıkların akla uygun mu? Hem Yahudiler kimseye yalan söylemedi. İçine kapalı bir din ve millet tamamen. 9 saat önce, Mantılı yazdı: Hitler hükümetinin imzaladığı ilk antlaşma Vatikan iled'r. 20 Temmuz 1933'te imzalanan Reichskonkordat. Reichskonkordat, Nazi Almanyası ile Vatikan arasında yapılan ve Almanya'daki Katolik Kilisesi'nin haklarını tanımlamayı amaçlayan bir anlaşmaydı. Kilisenin haklarını korumayı ve Hitler rejimine belli bir meşruiyet sağlamayı hedeflemişlerdi. Nazi rejimi, Yahudi halkına yönelik muamelelerinin ilk gerekçesi açıkça Hristiyan inançlarıdır demek zor. Eylemlerini meşrulaştırmak için sözde bilimsel ırk teorileri, halkta uzun süredir devam eden anti-Semitik duygular ve bu yönde uygulanan propagandanın bir karışımının etkisi olmuştur diyebiliriz. Yahudilerin tanrı katili olarak yaftalanmış olması da işlerini kolaylaştırdı. Ancak, Nazilerin mevcut anti-Semitik önyargıları istismar ettiğini kabul etmek lazım. Bu önyargıların hem Hristiyan hem de laik kesimde tarihi kökleri vardı. Tarih boyunca, Hristiyan öğretileri Avrupa'da anti-Semitik yaklaşıma etki etmiş. Naziler de bunu bir nevi kaldıraç olarak kullanmayı başarmış. Nazi ideolojisi temelde Hristiyan değil diyorlar. Aslında, Hristiyanlığa düşman birçok unsur içeriyor diyorlar. O kadar bilgili değilim ama Hitler ve önde gelen parti mensupları ırk temelli bir dünya görüşünü destekliyordu, bu kadarı doğru. Uzun lafın kısası Nazi propagandaları Alman halkını galeyana getirmek için Hristiyan imgelerini kullanmış. Samimi bir Hristiyan inancı mı yoksa ondan ziyade manipülasyon ve sömürü müydü? Bence fark etmez. Hristiyanlığın etkisi olmasa Hitler bu kadar başarılı olamazdı. Ayrıca Almanya'nın ilk dünya savaşından çıktıktan sonra yaşadığı ekonomik sorunlar için de yahudiler kadar iyi bir günah keçisi olamazdı. Yani bütün şartlar bu sonucun oluşması için müsaitti. Sadece ırkçı teorilere ve dine bağlamak doğru değil. Hitler denen manyak ruh hastasının icraatıdır bu soykırım. Hitler olmasaydı, bu soykırım kesinlikle yaşanmayacaktı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2024 41 dakika önce, somebody yazdı: Binlerce yıldır insanlara yalan söylemenin bir bedeli olur. Yahudilere bunu ödettiler. Ortadoğu masallarına inanmanın bedeli de var elbet. Ateist birisi bu şekilde düşünemez. Burada bir mantık hatası var. Tevrat yazılalı aradan binlerce yıl geçmiş. Alakasız kişileri yalan söylemekle suçlayıp sözde bedel ödetmek nasıl oluyor. Yani buradaki zırvalığı sadece ben mi görebiliyorum? Ortadoğu masallarına inanmanın bedeli var denmiş birde. Yahudiler yaygın olarak ateizmi yaymakla ve ateist olmakla suçlanırlar. Hatta Hitler de felsefi olarak "Yahudi Materyalizmi" ne karşı "Aryan pozitif Hristiyanlığını" savunmuştur. Burada @somebody adlı kişinin yazdıkları sırf nefret ırkçılık kökenli, benim gördüğüm kadarıyla. Nazi tanklarından, belgesellerinden mi etkilendin ne yaptın? https://tr.wikipedia.org/wiki/Pozitif_Hristiyanlık Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2024 10 saat önce, Maddeci yazdı: Tevrat yazılalı aradan binlerce yıl geçmiş. Alakasız kişileri yalan söylemekle suçlayıp sözde bedel ödetmek nasıl oluyor. Olur mu alakasız kişiler ,hala daha kendi mitolojilerini yalanlarını gerçek gibi dünyaya dayatıyorlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2024 11 saat önce, Maddeci yazdı: Sadece ırkçı teorilere ve dine bağlamak doğru değil. Hitler denen manyak ruh hastasının icraatıdır bu soykırım. Hitler olmasaydı, bu soykırım kesinlikle yaşanmayacaktı Heinrich Himmler ve Joseph Goebbels gibi isimleri de es geçmemek lazım. Bu deliliği besleyen unsurlar ırkçılık ve din. Hitler rejimi ateistti diyen dincilere de yeri gelmişken....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts