Jump to content

Recommended Posts

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dinlerin saçmalıkları birbir ortaya çıkmıştır. Büeyü denen olay da bunlardan biridir. Büyü ve büyücüler aslında olağanüstü bir olay değil sadece hile yapmaktadırlar.

Polis kayıtlarında büyücülük yapanların hepsinin bir şekilde uyuşturucu yada uyarıcı madde ile kurbanlarını etkiledikleri bilinmektedir.

Ancak tuhaf olan şu ki kuran büyü varlığını kabul eder. Evet yani sahtekarlık anlamında değil. Yani polisin baskın yapıp da foyasını meydana çıkarttığı hilebazlık anlamında bir büyüden sözetmiyor.

Kuran baya baya hokus pokus anlamında bir Harry Potter sihirli sözler anlamında büyüden söz etmekte ve bunu da yasaklamaktadır.

Kurana göre büyü vardır ve kuran tanrısı allah bunu kabul etmiştir. Ancak yapılmasını da yasaklamıştır. Niye?

Allah büyüden korkuyor mu? Hem şeytanın hilesi zayıftır diyor hem de korkuyor yasaklıyor.

Bu da kuranın çelişkilerinden biridir. Aslında insansı bir özellik baştan sona ortadadır. Allah okus pokusdan korkar mı,hele ki müslümanları da buna karşı uyarır mı?

Ayrıca allah postu kaptırmamak için insanlara büyü yapmayı da ben öğrettim diyor. Neden o zaman?

 

Bakara (inek) Bölümü 102.cümle

 

Onlar, Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların uydurup söylediklerine uydular. Gerçek şu ki Süleyman kâfir olmadı, fakat şeytanlar kâfir oldular; çünkü insanlara sihri, Bâbil’de iki meleğe, Hârût’la Mârût’a indirileni öğretiyorlardı. Hâlbuki bu iki melek, “Biz ancak imtihan vasıtasıyız; sakın küfre sapma!” demedikçe hiç kimseye bilgi vermezlerdi. Fakat onlar bu iki melekten, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa Allah’ın izni olmadıkça onunla hiç kimseye zarar veremezlerdi. Yine de kendilerine fayda sağlayanı değil zarar vereni öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu (sihri) satın alan kimsenin âhiretten nasibi olmadığını çok iyi biliyorlardı. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür, bir bilselerdi!

 

Link to comment
Share on other sites

  • somebody başlığı Kuran Büyüyü Kabul Eder Ama Yasaklar olarak değiştirdi

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...