Jump to content

Recommended Posts

Yatay mimari yani şöyle bahçesi olan evler. Bahçesini ekip biçebileğin bir ev. Eğer ekip biçmek istemezsen de beton dökmeden kullanmalı ve yağmur suyunun toprağa kavuşması sağlanmalı.

Büyükşehirlerin artan sayısı nedeniyle heryer asfalt ve beton oldu. Yağmur suyu toprağa kavuşmuyor. Kanalizasyondan denize akıyor. Hiçbir işe yaramıyor yani.

Susuzluk tehlikesi varsa en büyük sebebi dikey şehirleşme.

Ayrıca beton ve asfalt güneş ısısının toprağa geçmesini engeller ve havayı ısıtır. Yazların son yıllarda çekilmez derecede sıcak geçmesinin en önemli sebebi de bu.

İnsanlara yatay mimari olanakları tanısalar insanlar evlerinin bahçesine ağaç da dikecek yeşillik de koyacak hatta herkes çok kolayca hayvan sahiplenebilecek.

Apartmanda hayvan bakmak da çok büyük sorun.

İstanbul bir an önce yatay mimariye öncelik vermeli.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Hadi ey CHP ey İmamoğlu İstanbul'da yatay mimariye geçin. Tutan mı var?

6 yıl oldu İstanbul'da belediye başkanlığı CHP'nin. Hanimiş yatay mimari nerede?

İstanbul'u yaymak ranttan geçinenlerin işine gelmez. Çünkü dar alanda kısıtlı arazı talebi artırır ve fiyatları fırlatır. Ayrıca kiraları da uçurur.

Yatay mimariye geçmek için 35 yıl beklemek mi gerek?

İstanbul'un imar bekleyen ve sağlam zeminli birçok ilçesi var. Ama sizin gökdelen projeleriniz varsa onu bilmem.

Şeffaf olmadığınız gibi AKP den hiçbir farkınız yok.

İstanbul'da rant siyasetini ilk  başlatan CHP dir bunu unutmayın.

Kağıthane , Sarıyer, Okmeydanı , yakacık , kartal , örnek mahallesi , Tarlabaşı, Başıbüyük , Mecidiyeköy gibi birçok kalabalık ilçeler ve semtler CHP zamanında devlet arazisi olmaktan çıkarılıp gecekondulaşma ile kaçak yapılaşmaya açıldı.

İstanbul patronlarına ucuz işçi gerektiği için patronlar istedi ve CHP devlet arazilerini Anadolu'dan getirdiği yüzbinlerce işçiye peşkeş çekti.

Dahası bir de onların ardında işçi patron minakaşası çıkarttı iyi mi .

Siyasete seçmen , patrona işçi her iki taraf da sevindi. Birtek işçiler hariç

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Zamanında İstanbul Boğazı'na Tansu Çiller'in Üçüncü Köprü isteğine karşı çıkan Recep Tayyip Erdoğan nasıl ki ilerleyen yıllarda iktidarı iyice eline aldığında Üçüncü Köprü'yü yaptıysa Ekrem İmamoğlu da ileride iktidarı eline aldığı zaman İstanbul Boğazı üzerine Dördüncü ve Beşinci Boğaz Köprüleri'ni yapacaktır. İstanbul'a dikey mimari, 1980'li yıllarda Turgut Özal'ın Anavatan Partisi(ANAP) iktidarının ve Tayyip Erdoğan'ın 1994-1998 yılları arasında Refah Partisi'nden(RP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken iyice artmaya başlamıştır. 28 Şubat Süreci'yle Refah Partisi'nin ve ardılı Fazilet Partisi'nin(FP) kapatılmasıyla birlikte 2001 Kongresi'nde Tayyip Erdoğan liderliğindeki yenilikçi kanadın Adalet ve Kalkınma Partisi'ni(AK Parti/AKP) kurmasından sonra İstanbul'da dikey mimari iyice arttı. 2019'da ve 2024'te Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun da İstanbul'a dikey mimari konusunda kendinden öncekilerden bir farkı yok.

İstanbul'un fazla nüfus sorunu ancak fazla nüfusun Anadolu'ya geri gönderilmesiyle, Anadolu'ya yatırım yapılmasıyla ve İstanbul'a dikilmiş dikey mimarilerin yıkılıp yatay mimariye geçilmesiyle düzelir. Bak Avrupa'ya, Amerika'ya, Avusturalya'ya, Orta ve Güney Afrika'ya, Rusya'ya, Uzak Doğu'ya hepsinde pilanlı şehirleşme var. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...