Jump to content

Recommended Posts

Küresel ısınmayı engellemek için siyasilere baskı yapıyorlar. Bunun hiçbir anlamı yok bence. Dünyayı ısıtan aşırı tüketimdir.

Duvarlara yazı yazıp kendilerini zincirlemek yerine daha akılcı ve işe yarar bir yöntem olan tasarrufu önersinler insanlara.

Örneğin reklamlarda sürekli kullan at , onu bırak bunu al, daha iyisi çıktı hemen al, eskimesede modası geçti değiştir gibi dünyaya zarar veren teşviklere karşı çıksınlar

Eğer siyasilere baskı yapacaklarsa kendilerini BM binasına zincirlemek yerine Türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde demiryolu ağınının yaygınlaşması konusunda baskı yapsınlar. Sivil havacılığı azaltmaya çalışsınlar. Çünkü uçaklar atmosfere aşırı zarar veriyorlar.

Sanayicileri daha kaliteli ve uzun ömürlü ürünler üretmeye zorlasınlar. Son kullanma tarihi denen uygulamayı bazı ürünlerde tamamen kaldırsınlar. Örneğin çoğu kozmetik ve temizlik ürünü yaklaşık 10 yıl kadar bozulmaz. On yıldan sonra yavaş yavaş bozulmaya başlar.

Sürekli olarak yeni ambalaj değişikliğini durdursunlar. Standart ambalajlara geçsinler. Her firma aynı ürünün sadece kokusunu veya rengini değiştirip gereksiz yere ambalaj yeniliyor. Bunu kaldırmaları gerekir.

Çevreciler bunlar için uğraşmalı.

İnşaat kalitelerini artırıp 150 yıl dayanıklı binalar yapmaya zorlasınlar. Maalesef şimdiki devlet prosedürü sadece 40 yıl sonra binayı yık ve yeniden yap diyor. Olacak iş değil. Halbuki kaliteli beton 150 yıl kadar dayanır.

Üstüste yığılmış çarpık gökdelenleşme yerine tek katlı toprağa zarar vermeyen şehirleşmeye geçsinler.

Çevreciler Güneş enerjisi için baskı yapsınlar.

Tabi bunları yaparlarsa onları fonlayan firmalar hem paralarını keser hem de davacı olurlar.😁

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Küresel ısınma artarsa tamamen buzullardan oluşan Kuzey Kutbu(Arktik) eriyecek, Arktik'in altındaki zengin petrol ve doğalgaz kaynakları, Kuzey Kutup Dairesi içindeki ülkeler için yeni bir savaş alanı olacak. Zaten şu anda küresel ısınmanın artmasıyla Rusya'nın Sibirya'da bulunan, özerk bir Türk cumhuriyeti olan Yakutistan'daki buzulların erimesiyle birlikte binlerce yıldır buzul topraklar, tarıma açıldı. Hatta bu işin siyasi boyutuna bakacak olursak, küresel ısınma ve bununla birlikte iklim değişikliği artarsa Sibirya bölgesi tamamen tarıma açılır ve Yakutistan, Rusya Federasyonu'ndan ayrılabilir. Yakutistan'ın yüzölçümü, Rusya topraklarının beşte biri kadardır. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...