Jump to content

Deniz Baykal'ın CHP'ye ve Türkiye'ye verdiği büyük zararlar


alpinçayırı

Recommended Posts

Kürtçü, dinci sarı muhalefet Y-CHP'lilerinin ve gizli AKP'lilerin zoruna giden yadsınamaz acı bir gerçektir. Deniz Baykal denilen kripto akp'li, siyasete ilk girdiği günden itibaren her hareketi, seküler kesime zarar vermiştir ve dinci kesmş sevindirmiştir. Deniz Baykal, aynı Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu gibi Recep Tayyip Erdoğan'a zor zamanlarda can simidi olarak yıllar içinde Erdoğan'ı padişahlık koltuğuna oturtmuştur. İşte Y-CHP'nin başmimarlarından Deniz Baykal'ın CHP'ye ve Türkiye'ye verdiği büyük zararlar:

1) CHP, 1977 yılında tarihinin en yüksek oyunu aldığında Bülent Ecevit'e karşı parti içi muhalefeti başlatmıştır. Deniz Baykal, Ecevit'in CHP'den ayrılmasındaki ve geri dönmemesindeki birincil unsurdur.

2) SHP, 1989 Yerel Seçimleri'ni kazandığında bu sefer Erdal İnönü'ye karşı bir hizip kurmus, arka arkaya 4-5 kurultay kaybetmis ve bu süre içinde parti içinde sürekli fitne çıkararak SHP'yi bölmeye kalkmıştır.

3) 1994 Yerel Seçimleri'nde CHP adına soktuğu saçma sapan adaylarla İstanbul'da RTE'yi, Ankara'da Gökçek'i, İzmir'de de Özfatura'yı o zamanlar adayların çok olmasıyla birlikte kıl payı farklarla başkan yapmıştır. Kendi partisi CHP ise %4.5 oy almistir. İstanbul'daki adayı da birkaç yıl sonra küstürmüş ve bu kişi, 13 yıl sonra AKP'den kültür bakanı olmuştur.

4) CHP-SHP birleşmesi sonrasında koalisyon hükümetinde bir bakan iken gümrük birliği antlaşması'nı imzalamıştır. Bu anlaşma, Türkiye'yi Avrupa ticaretinde kontrolsüz hale getirmis ve 2001 Ekonomik Kırizi'nin çıkışında büyük rol oynamıştır. Bunu imzaladıktan kısa sure sonra koalisyonu bozmus ve 1995 Erken Seçimleri'nde İslamofaşist Refah Partisi birinci parti olmuştur. Baykal, CHP'nin oylarını %20'den %10'a kadar düşürmüştür.

5) 1999 Yerel Seçimleri'nde CHP'yi baraj altında bırakmıştır. 1999 Yerel Seçimleri gibi ülkenin çok kıritik bir döneminde solun %9'luk oyunu ziyan etmiştir.

6) 2002 Genel Seçimleri'nde YTP ve DSP ile birleşme sürecini yönetemeyip bunun sonucunda da bu partilere 2,5 puan kaybına yol açmıştır. Eski bakan İsmail Cem'in siyasette harcanıp kaybolmasına yol açmıştır.

7) 2002 Genel Seçimleri sonrasında kimseye danışmadan kendi kafasına göre RTE gibi geçmişi karanlık birisinin siyasi yasağının kalkmasına yol açmıştır.

😎 2002, 2004 ve 2007 Seçimleri'nde solun toplam oylarını tarihi dip noktasına getirmiştir. Örneğin 2007 Seçimleri'nde Atatürkçü muhalif seçmen, AKP'ye karşı Cumhuriyet Mitingleri yaparken meydanlarda doğru dürüst miting bile yapmamıştır.

9) Sırf askerle arasını bozmamak için 27 Nisan Muhtırası'nı ve 367 Sıkandalı'nı desteklemesiyle birlikte hem AKP'yi güçlendirmiş hem kamuoyunda CHP'yi "darbeci bir parti" durumuna düşürmüştür.

10) 2005'te siyasi rakibi Mustafa Sarıgül'ün sırf CHP genel başkanı olmasını önleyebilmek için lideri eleştirmeye dayanan parti içi demokrasiyi rafa kaldırmıştır, mevcut genel başkanların rakiplerine parti genel başkanlığına aday olmayı ve hatta kurultayda konuşma yapmayı yasaklamıştır. O olaylı kurultayda sarıgül ile Baykal birbirine girdi ve Sarıgül haklıydı.

11) Deniz Baykal; CHP'de Atatürk-İnönü-Ecevit gibi partinin efsanevi tarihi liderlerinden sonra görev aldıktan sonra CHP genel başkanı olduğu sırada seks kaseti skandalı, kimliği belirsiz kişiler tarafından internete sızdırıldı. Baykal; 2010'da kaset skandalıyla CHP'den gidince dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin mitinglerinde meydanlarda "bunlar özel değil geneeeellll" diye böğürerek kamuoyunda Türkiye'nin kurucu partisi CHP'yi küçük düşürdü.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...