Jump to content

Recommended Posts

Çalışanlara yada çalışmak isteyenlere önerilerim var.  

Öncelikle şunu bilin ki tüm işyerlerinin amacı daha fazla kar etmektir. Gerisi laf ebeliğidir. Fazla para kazanmak işçinin de isteğidir elbette bu nedenle kazancını tek taraflı gören şirket profillerinden uzak durunuz.  


Eğer yeni iş arıyorsanız şu iş yerlerinden Uzak durun derim size ,  


1 En önemlisini en başta yazayım ,  biz bir aileyiz diyerek kardeş , ana baba , aile tatavası yapan şirketlerden uzak durun. Kimse kendine aile anne baba aramak için işe girmiyor. Bu tarz laf eden firmalar daha çok işçiyi sömürmek için kendince böyle laf eder. Duygu sömürüsü yaparlar.  


2 Patron her alana karşıyor ve kendini her alanda yetkili görüyorsa uzak durun derim.  Para verdiğim işçiye her işi yaptırırım , para benim değil mi , düşüncesine sahip insana saygısız işyerleri böyledir  


3 Cinsiyet dağılımının çok orantısız olduğu işyerlerinde çalışma arkadaşları ile anlaşmak zordur. Çünkü orada eşit işe eşit ücret ödenmez. En ağır pis işleri erkelere yaptırırlar. Bir kutunun yerini bile değiştirmeyen kişilerle aynı ücreti verirler.  


4 Sinekten yağ çıkaran şirketlerden uzak durun. Tüm ekipmanları bozuktur , ve sizden o bozuk malzemeler ile yüksek rekabet beklerler.  Özellikle tüm arızalar en son işe girenlerin üzerine yıkılır.  


5 çalışanlar arasında maaş uçurumu olan şirketlerden uzak durun.


6 hep akraba hemşehri yada tanıdıkların olduğu işyerlerinden uzak durun. Yada hep birkaç belli  üniversite mezunlarını işe almışlarsa temkinli olun.   Eğer tesadüfen böyle bir yere torpilsiz girdiyseniz ilk olarak mobing yani psikolojik şiddet ile karşılaşacaksınız.  


7 sürekli olarak kendi şirketini öven patron yada müdürlerin olduğu işyerleri sakıncalıdır.  


8 Daha iş görüşmesinde sizi aşağılamaya çalışan şirketlere hiç yeltenmeyin. Başarılar dileyip çıkın. Boşuna zaman kaybı.


9 şirketin duvarlarında mesaj içerikli yazılar resimler varsa , Kemalizm yada dini içerik, o şirketler çalışmaya değmezdir.  


10 işe girdiniz diyelim ki , sürekli olarak sizden görev tanımınızın dışına çıkmamızı istiyorlarsa o şirketlerden sonuç beklemeyin.  


11 Beyaz yaka mavi yaka ayrımı yapılıyorsa , sözleşmeli kadrolu gibi uygulamalar varsa o tarz şirketlerde genelde çok hızlı gruplasmalar olur. Tarafsız kalabiliyorsanız ne iyi. Ama uzun süre psikolojiniz dayanmaz.  


12 ilk iş görüşmesinde size belirsiz bir iş tanımı yapıyorsa , yani biz bu işi çok önemsiyoruz senden özveri bekliyoruz, gibi laflar söyleniyorsa uzun süreli düşünmeyin.  


13 Çalışma saatleriniz belirsiz yani esnek çalışma lafları ediyorlarsa emeğinizin karşılığını alamazsınız.  
 
Özetle böyle şirketler çalışana hiç değer vermez. Tamamen emek sömürüsü üzerinden çıkar sağlamaya çalışır. Nitelik önemli değildir.  


Böyle şirketlerde çalışmak zorunda kalırsanız bildiğiniz herşeyi onlara vermeyin. Ön plana çıkmayın, öz veri göstermeyin. Her hangi bir sorunu gidermeye çalışmayın , ben biliyorum diyerek kedinizi öne çıkartmayın.

Usul usul çalışmaya devam ederken bir yandan da iş aramaya devam edin.  

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • somebody başlığı Bu İş Yerlerinden Uzak Durun olarak değiştirdi

Türkiye'de bunların dışında işyeri bulmak çok zordur. Eğer çalışmak zorundaysanız , kendinizi ön plana çıkartmadan çalışın. Kariyer mariyer unutun bir kere.

Ek olarak size çocuk muamelesi yağmaya kalkan işyerlerinden de kaçının. Çünkü iletişimi kopuk , kişiliksiz yöneticiler bu yolu tercih ederler. Bu nedenle emrindeki personeli hep kendinden yaşçaçok küçük olanları tercih ederler. Hem sömürmesi kolaydır hemde bağırıp çağırdığı da küfür ettiğinde karşılık veren olmaz.

8.maddeyle bağlantılı bir durum. Yönetici sizin ezik olmanızı istiyor olabilir. Bunu farkediyorsanız öyle rol yapın ama iş aramaya devam edin.

 

Patronunuza vereceğiniz hiçbir artı kazanç size geri dönmeyecektir bunu bilin.

Süs köpeği gibi başınızı okşayıp adınızın yazıldığı metal parçası vermekten başka birşey yapmazlar. Hatta bunu da yapmazlar genelde.

 

Sizler müdürlerin yada patronların son model araba alabilmesi için birer araçsınız.

Türkiye böyledir.

Ek olarak vatan millet edebiyatı yapanlara da kanmayın. Hiçbirinin umurunda değildir. Hepsi arka kapıdan devleti soyma peşindedir.

Vatan millet aile kardeş edebiyatı yapanların hepsinin amacı duygusallık üzerinden seni ucuza çalıştırmaktır.

 

Siz Haziran ayında vergi dilimine girip düşük maaş almaya başlarken onlar da yeni araçlarının tadını çıkarıp promosyon yurtdışı tatiline çıkarlar.

Okey?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...