Jump to content

Yine ayetlerden bir bilgelik dersi daha


Emre_1974tr

Recommended Posts

ARAF

163. Sor onlara o deniz kıyısındaki kentin durumunu. Cumartesi günü azıp sınır tanımazlık ediyorlardı. Sebt yaptıkları gün balıkları onlara akın akın gelirdi; sebt yapmadıklarında ise onlara gelmezdi. Yoldan sapmaları yüzünden onları böyle imtihan ediyorduk.

164. İçlerinden bir topluluk şöyle dedi: "Allah'ın helak edeceği yahut şiddetli bir azapla azaplandıracağı bir topluma ne diye öğüt verip duruyorsunuz? Dediler ki: "Rabbinize karşı bir mazeret olsun diye ve bir de korunup sakınırlar ümidiyle."

Kimin sonsuz zalimlerden olduğunu veya kimin iyilerden olduğunu bir tek Rabbimiz bilir. Bugün Müslüman olan yarın vazgeçebilir veya zaten gerçek bir Müslüman olmayabilir veya bugün inkarcı olan yarın iman edebilir.

İşte burada 164. ayetteki gerçekleri tebliğ edenlerin cevabı muhteşem. Tam bir bilgelik...


Evet bu sayede hem saflarını belli etmiş oluyorlar, hem de Allah'ın bildiği ama onların o an bilmediği, sonradan iman edecek olanlara vesile olmuş olacaklar.

Şu 2 günlük imtihan, insanları içindekilerle yüzleştirme dünyasında, herkes bir vesileyle hakettiği imana veya imansızlığa kavuşacak. Ki ahirette aleyhlerinde veya lehlerinde deliller önlerine sunulabilsin. Rabbimiz hepimizin, sonsuza dek bu dünyada yaşasaydık iyilerden mi yoksa kötülerden mi olacağımızı bile biliyor. Bize de bir imtihan örneği yaşattırarak, kendimizle yüzleştiriyor.

Selam ve sevgiler.

Link to comment
Share on other sites

Yani iyice zırvaladın emre , sırf balık tuttukları için mi bütün bunlar.

Adamlar aç mı kalsın?

Allah denen hayalet canı sıkılmış, dur sen şu insanlarla dalga geçeyim, mi demiş.

Balık yasağı olan günde balık gönderip diğer günlerde göndermiyor. Yani adamları aç bırakmak için uğraşan oyuncu bir allah var.


Sonra insanların zekası allahı yenince , allah büyük bir öfke ile hepsini maymun yapıyor ya , offf kopuyor insan gerçekten.

Havuz balıkçılığını akıl edemeyen allah çok öfkelenmiş ve toplu imha kararı almış.

Ne egoist bencil bir allahmış bu be.

Normalde yarattığı insanım zekası ile gurur duyması lazımken, didişip sidik yarıştırıyor.

Ne yapsınlar , iyiki balık tutmuşlar iyi yapmışlar.

Neyse , kurandaki masalın özeti şöyle ;

Sebt halkı yani sebt cumartesi demektir. Altıncı gün anlamına gelir. Balıkçı kasabası.  Allah denen hayalet demiş ki cumartesi günü ibadet gününüzdür. Cumartesi günü balık tutmayıın. Ne alakaysa artık.

Sonra allah bu cumartesi halkı dediği kasaba halkıyla oyun oynamak için hafta için hiç balık göndermiyormuş kendi iddiasına göre. Ve muziplik olsun diye balık tutma yasağı olduğu gün bol bol balık gönderiyormuş.

Kasaba halkı önceleri allahın dediğini yapmış ama bakmışlar ki ulan aç kalıyoruz. En iyisi havuzlar yapalım deniz kenarına ve cumartesi yasak olan günde gelen bol balığı havuzlara hapsedip , diğer günler oradan tutarız demişler.

İyi akıl etmişler.

İşte akılsız allah bunu düşünememiş. Ve bir öfke bir kızgınlık, bir kıyamet offff. Hepsini maymun yapmış. Hikaye böyle işte.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...