Jump to content

Beden Dili


somebody

Recommended Posts

Bedenin de bir dili vardır ama öyle beynimizin kontrolü altındaki istemli davranış dili değil. Tamamen bizden bağımsız bir dil.

Bakınız karşı cins ile aynı şeyleri hissetmeniz , bir insanı hiç tanımadığınız halde gıcık olmanız , bir türlü bir insana alışamamanız, bazen eş zamanlı olarak birşeyler sezmeniz..

 

Bütün bunlar aslında bedenin beyinden bağımsız davranış şeklidir. Beynin kontrol edemediği ilkel içgüdülerimiz bizim içimizde hala yaşıyor ancak kısmen körelmiş olsa da varlar.

 

Bunu ister metafizik ister spiritüalizm olarak değerlendirin isterseniz ruh diyin , kalp diyin... Farketmez. Sonuçta manyetik yada kimsayal bir etkileşim sonucunda oluyor. Aslında tamamen fiziki bir olay sadece açıklanması zaman aldığı için mistik bir olay gibi yansıtılıyor.

Şimdilik beyin dalgaları düşünme gücü üzerine çalışmalar yapılıyor. Ancak ilerleyen bilişim sistemleri ile daha fazla giderek belki bir aşk metre , öfke metre , mutluluk ölçer gibi cihazlar ileride icad edilebilir. Çünkü bedenimizin hormonal ve genetik bağları nedeniyle çıkardığımız sinyaller bize göre çok zayıf olsa da hissedilebiliyorlar.

Bu sinyaller yaşamımızı oldukça etkiliyor.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...