Jump to content

Ruhçuluk , Metafizikçilik Nedir


somebody

Recommended Posts

Aynı çevreyi paylaşan insanlarız ve hepi topu on tane olasılıktan fazlasının olmadığı yaşamımızda rastlaşmalar , aynı şeyi düşünmeler , aynı rüyayı görmeler normaldir. çünkü beyin aynı genel hatlarıyla çalışır. işte düzenbazlar bunu kullanıp spirütüalizm diye iteklemeye kalkarlar. 

Hiç düşündün mü milyarlarca insan var ama yaptıkları iş toplasan on çeşitten öte geçmez. Bunun olasılık karşılığı şu demektir, şuan dünyada 800 milyon insanın aynı şeyi düşünmesi , aynı işi yapması aynı hayali kurması olasılığı %99.

Dolayısı ile onların beyinleri de benzer refleksleri verecektir. dinlerin nüfusa oranla çeşitleride on tane ya var ya yok. Gaus eğrisi normal dağılım ilkesine göre on tane din dünya nüfusunun %90 ınına hitap ediyor. çünkü benzer yaşantıyı paylaşıyorlar  bu nedenle beyinleri de benzer tepkileri veriyor. Çevre koşulları değiştikçe beynin tepki vermesi de değişir.

Bu nedenle dincilerin hepsi değişime karşıdır. Aslında bu beynimizin doğal bir refleksidir.  Bu yüzden değişmek zordur alışmak kolaydır.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...