Jump to content

Nisa Suresi 157. ayetteki anlatım bozukluğu ve mantık hatası


alpinçayırı

Recommended Posts

Kuran'ın Nisa Suresi 157. ayetinde açıkça bir anlatım bozukluğu, mantık ve kural hatası vardır çünkü o ayette Yahudiler, "biz, Allah'ın elçisi Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük." der. Halbuki bu durum çok absürt ve tuhaf bir durumdur. Şöyle ki: Bilindiği üzere Yahudiler, İsa'yı mesih ve peygamber olarak kabul etmezler. Eğer Yahudiler, İsa'yı peygamber olarak kabul etselerdi tarihin akışı bambaşka olacaktı ama olmadı. Zaten daha sonraları İsa, Romalılar tarafından çarmıhta öldürülür. İsa'yı Yahudiler öldürseydi onun taşlanarak(recm) öldürülmesi lazımdı. İsa olayı dini değil siyasidir. Nisa 157'de "Allah'ın elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldürdük." yerine "Allah'ın elçisi olduğunu iddia eden Meryem oğlu İsa'yı öldürdük." denseydi cümleden bambaşka bir anlam ortaya çıkardı. Bir kelime bile bir cümlenin anlamını değiştirir. Dine göre Allah'ın elçisi olduğunu söylemek ile Allah'ın elçisi olduğunu iddia etmek bambaşka şeylerdir. Bu kadar basit.
Mantıken dinsiz birisi, peygamber olduğu söylenen birinin peygamberliğini kabul eder mi? Etmez. Kuran'daki bu anlatım bozukluğu ve mantık hatası, dinlerin insan uydurması olduğunu ortaya koyuyor. Yeryüzünde ne söylediyse insan söyledi ne yazıldıysa insan yazdı. Bütün dinler insan ürünüdür.
İlgili ayet:
Nisa 157: "Bu, bir de inkarlarından, Meryem'e büyük bir iftirada bulunmalarından ve: 'Meryem oğlu İsa Mesih'i, Allah'ın elçisini öldürdük' demelerinden ötürüdür. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar, fakat onlara öyle göründü. Ayrılığa düştükleri şeyde doğrusu şüphededirler, bu husustaki bilgileri ancak sanıya uymaktan ibarettir, kesin olarak onu öldürmediler, bilakis Allah onu kendi katına yükseltti. Allah; Güçlü'dür, Hakim'dir." Diyanet İşleri Eski Meali

Kaynak: https://kuranmeali.com/ 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...