Jump to content

İsa vs Pavlus


alpinçayırı

Recommended Posts

Dünya ve dinler tarihinin en önemli kişilerinden olan İsa(Jesus) ile Pavlus(Paul), her ne kadar Hıristiyanlığın olmazsa olmazları olsalar da daha dikkatli incelendiğinde Dünya görüşleri birbirinden oldukça farklıdır. Her şeyden önce Aziz Pavlus, hiçbir zaman Hz. İsa'nın gerçek bir havarisi değildi ve diğer gerçek havariler tarafından ona güvenilmemişti. Zafer Duygu; İsa, Pavlus ve İnciller kitabında bu acı gerçekleri anlatır. İşte, İsa ile Pavlus arasındaki büyük farklar:
1) İsa, Tanrı(Allah/Yahweh) merkezli bir öğretiyi vaaz etmiştir; Pavlus ise İsa Mesih merkezli bir öğretiyi.
2) İsa, kesin olarak Musa Şeriatı'nı(Halaha) onaylamıştır; Pavlus ise şeriatın kaldırıldığını iddia etmiştir.
3) İsa sadece Yahudi olanlarla ilgilenmiştir, Pavlus ise İseviliği Yahudi olmayanlara açmıştır.
4) İsa, kendisini asla Tanrı ile bir tutmamıştır; Pavlus, İsa'nın insan şekline giren bir Tanrı olduğunu iddia etmiştir yani İsa, tevhidi; Pavlus, teslisi savunmuştur.
5) Nasraniler, Roma karşıtı Mesiyanik ve monoteist bir ideolojiye sahipken yani İsa yoldaşlarıyla birlikte Roma otoritesine başkaldırmışken ve ardından çarmıha gerilmişken; Pavlus, Yahudilerce şirk şayılan Roma'nın pagan ideolojisini sinsice propoganda etmiştir. Pavlus'tan 300 yıl sonra 1. Konstantin, İznik Konsili'nde manipülasyon yaparak bütün Dünya'ya Mitracılığı Hıristiyanlık diye kakalamıştır yani gerçekte İsa, yeni bir din ve kutsal kitap getirmemiştir. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...