Jump to content

Kuran'ın evrensel olduğu yalanı


alpinçayırı

Recommended Posts

Kur'an, evrensel değil aksine yöresel kıytırık bir kitaptır. İlgili kanıtları;

1) Kur'an'da namazın nasıl kılınacağı detaylı olarak yazmıyor halbuki Tanrı sözü olduğunu iddia eden bir kitap, Tanrı'ya ibadet gibi bir dinin çok önemli konularında en ince ayrıntısına kadar açıklayıcı olmak zorundadır.

2) Kur'an'da "anlayasanız diye Arapça olarak indirdik", "Mekke ve çevresini uyarman için bu Kur'an'ı indirdik." tarzında lokal ve milliyetçi ağızdan ayetler var; Yahudiler ve Araplar dışındaki milletlerin ismi bir kere olsun geçmiyor sanki Allah, özünde aynı soydan(Sami) gelen bu iki Ortadoğulu kardeş halka diğer milletlere nazaran torpil yapmış gibi. Zaten bütün peygamberler de birisi hariç hep Yahudi.

3) Kur'an'da hurma, palmiye, deve gibi çöl kültürüne ait yöresel şeyler var; Allah, dünyanın geri kalanını bilmiyor. Bu kitapta penguen, fok balığı, balina, bozkurt, pars, koala, panda, sincap, rakun, bambu, meşe, kızılçam, maki, yağmur ormanları, tundra gibi dünyanın geri kalan coğrafyalarında yaşayan canlılar yok.

4) Kur'an, insanın düşünme organını beyin yerine kalp sanıyor. Halbuki gerçeğe göre kalp, duygu; beyin ise düşünme organıdır. Bu saçma ve ilkel fikir 7. yy Arabistan'ındaki bilimden bihaber cahil Arap bedevilerinin dandik düşüncesidir. Beynin düşünme organı olduğu taaa Antik Yunan'dan beri biliniyordu.

5) "Yeryüzünü döşek gibi serdik" tarzında çocukların bile söylemeyeceği, saçma sapan ve ilkel tarzda akıl ve bilim dışı ayetler var yani Allah, yarattığı dünyayı düz sanıyor oysaki gerçekte Dünya, yuvarlaktır.

6) Kur'an, köleliği kaldırmamış sadece daha iyi bir koşula getirmiş. Oysaki İslam öncesi Arabistan'da kölelik vardı. Yine aynı şekilde bu kitapta Nisa 34 gibi ayetlerde "kadınları dövün" diye gaddarca ayetler var ayrıca el-ayak çaprazlama kesme, recm gibi son derece vahşi cezalar da var.

7) Kur'an, insanlığın önemli konularıyla ilgilenmek yerine abuk sabuk bir mesele olan Muhammed'in uçkuruyla sürekli ilgileniyor: Zeyd'in karısı Zeynep, aile, Cüveyriye. Ayrıca Ahzab 53'te Muhammed, evine gelen misafirler evinde çok kalınca buna sinirlenip Kur'an'a "yemekten sonra evimden defolun"(Ahzab 53) tarzında ayetler koyuyor.

Uzun lafın kısası; Kur'an asla evrensel bir kitap değil aksine yöresel, ilkel bir metindir!..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...