Jump to content

Ne kadar Temizlik Yapmalıyız


somebody

Recommended Posts

Son 5 yılda temizlik mayyakları olmamız için çamaşır suyu reklamlarından temizlik mayyağı yayınlarına kadar yanlış bilgilendirilmekteyiz.


Temizlik önemlidir ancak hijyen ile temizlik karıştırılmamalıdır.

Temizlik için gerekli olan şey sabun ve sudan başkası değildir. Ev içerisinde bu ikisi fazlasıyla iş görür.

Hijyen ise halka açık alanlarda gereklidir. Yani hergün binlerce kişinin girip çıktığı ortamlar için önemlidir. Mikropların olduğu ancak bir süre üreyemediği ortamlardır

Bir de steril ortam vardır. Bu sadece hastane ve  ameliyathane ortamları için gereklidir. Çünkü açık yaralar bulunduran veya bağışıklık gösteremeyen insanlar her organizmaya karşı savunmasızdır. Steril oramda mikropların ölüsü ve dirisi hiçbiri bulunmamalıdır.

Biyolojik açıdan Temizliği böylece üç tipte açıklamış olduk.

Temiz ortam sadece sabun ve su ile yaratılabilir.

hijyenik ortam mikrop öldürücüler ile yaratılabilir.

Steril ortam ise bir tek mikro canlının olmadığından emin olunan ortamlardır.

Ancak bize dayatılan şey steril ortamda yaşamaktır. Heryere çamaşır suyu dök dök mikrop kalmasın.

Bu hatalı davranış insanların bağışıklık sistemlerini çökerttiği gibi , ilaçlara da bağımlı yapmaktadır. Çünkü insan bedeni mikroplarla savaşarak gelişir. Sağlıklı İnsanın en zayıf olduğu ortam hiç bir mikrobun olmadığı ortamdır.

Dikkat ederseniz temizlik mayyakları daha çabuk hasta olurlar. Bunun birinci nedeni yukarıda açıklağım durumdur. İkinci nedeni ise aşırı derece kimyasala karıştığınızda ilk önce cildiniz bozulacaktır. Hemen sonra solunum yolu alerjisi ortaya çıkacaktır. Cildinizdeki rahatsızlık mantar ve açık yaraların oluşmasına neden olur.

Peki bize reklamlarda neden bunu dayatıyorlar?

Cevabı paradır.

Korkmayın kimse bizim ölmemizi isteyemez çünkü biz onlar için birer işçi ve para kaynağıyız. Biz olmazsak yerimize robotları koyamazlar. Çünkü robotları para ile çalıştıramazlar.

Sadece mikrop korkusu salarak mayyak gibi deterjan tüketmemizi istiyorlar. Ardında da ilaç ve kozmetik kremler tüketeceğiz tabiki de.

Biolojik açıdan temiz olmamız için kimyasal açıdan kirleniyoruz. Kimyasal kirlilik daha sonra tekrar daha büyük biolojik kirliliğe neden oluyor. Çünkü mikrobiyal dengeyi bozuyoruz. Suya karışan kimyasallara mikroorganizmalar bizden önce direnç kazanmaya başlıyor. Bu kez biz savunmasız kalıyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...