Jump to content

somebody

Recommended Posts

Çünkü tüm varlığın tek bir kişi yada bir hayalete teslim edilmesi diğer tüm varlıklara saygısızlık içerir.

Maddi konularda bile kartelcilik yani tekelleşme nasıl tehlikeli ise manevi konularda da tekelleşme en az o kadar kötüdür.

Bu tek tanrı anlayışı buna inananları köleleştirir. Çünkü seni sen yapan başkasıdır , asla senin bir değerin yoktur , tek yapman gereken o hayalet tanrıya yalakalık yapıp yaranmaktır.

Tek tanrıcılık asla sorgulamaya elverişli değildir. Emirlerin kimden geldiği asla sorgulanmaz. Başkasının fikirleri önemli değildir.

Tek tanrıcılığa göre herşey boştur. Kimse kendi emeği ile kazanamaz , o tek tanrı isterse verir istemezse vermez. Hiçbirşeyin kuralı yoktur ol der ve oluverir.

Tek tanrı kendinden başka herşeyi değersizleştirir. Bu düşünceyi de üyelerine aktarır. Bu nedenle üyeleri kin düşmanlık ve intikam ile yaşarlar.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@somebody

Tek tanrıcılık(tevhid/monoteizm), gücün tek bir elde toplanmasını temsil eder yani güçler birliği. Güçler birliğinin olduğu yerde demokrasi olmaz, tek seslilik olur. Nasıl ki siyasette bütün yetkileri tek bir insana vermek doğru değilse yine aynı şekilde tek bir Tanrı'ya vermek de doğru değildir. Tek tanrıcılık, ahlaki anlamda da kötüdür çünkü tövbe(teşuva) ile şirk dışındaki -kul hakkı dahil- bütün günahların Tanrı tarafından affedileceği inancı, insana her türlü pisliği yaptırır. Ayrıca tevhid, sosyolojik olarak Tek Kutuplu Dünya'yı simgeler yani kartelcilik, tekelcilik. Tek tanrılı dinler, feodal tarım toplumunun ataerkil zihniyetini yansıtan son derece kapitalist dinlerdir çünkü çölün felsefesinde insanın çıkarları önemlidir; doğaya değer verilmez bunun içindir ki Tanrı, doğadan ayrı bir varlıktır. Sadaka(Tsedeka) adı altında yoksulluk, ilahi kılıfla kutsanır. 

Nereden nereye: Tanrılarıyla dalga geçen pagan antik Yunanlılardan Tanrı için adam öldüren tevhidçi bağnaz tetikçilere...

Tektanrıcılık denilen meretle insanlık, gerileyerek çok şey kaybetti.

"Kültürümüzün kalbindeki ağza alınmayacak en büyük kötülük, monoteizmdir. 'Eski Ahit' olarak bilinen barbar bir Tunç Çağı metninden üç insanlık karşıtı din meydana çıkmıştır: Yahudilik, İsevilik ve İslam.

Bunlar, göktanrılı dinlerdir ve tamamen ataerkildirler. Tanrı, gücü her şeye yeten 'baba'dır. Bunun sonucunda, Gök Tanrı ve onun dünyevi erkek elçileri, insanlığa sundukları kadın nefretiyle 4000 yıldır bu diyarlardaki kadınlara eziyet etmişlerdir." Gore Vidal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...