Jump to content

Atatürk'ün Tebbet suresi hakkındaki müthiş yorumu


alpinçayırı

Recommended Posts

1932 yılında Başbuğ Atatürk ile dönemin Amerikan elçisi arasında geçen ibretlik bir olaydır. Atatürk, Tebbet Suresi gibi bir surenin Allah sözü değil de kinci ve zırcahil birisinin uydurması olduğunu taaa o zamanlardan görmüştür. Nitekim Tebbet Suresi'nin çarpıtılmamış Türkçe meallerinde giriş cümleleri şu şekildedir: "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla!.. Ebu Leheb'in elleri kurusun!.. Kurudu da!.."

Ebu Leheb lakaplı Abdüluzza bin Abdülmuttalib, Muhammed ile birlikte 1300 sene önce ölmüş, 1300 yıldır hala daha Müslümanlar, Allah'larına "Ebu Leheb'in elleri kurusun!.." gibi tuhaf ve kindar bir şekilde beddualar ediyor. Bırak Ebu Leheb'in ellerinin kurumasını, adam öleli bir milenyumu geçti ve bedeni, toprak altında çürüdü. Leheb'in ellerinin kuruması mı kaldı? Zaten insanlar, ölünce vücudundaki canlılık fonksiyonları da bitiyor. Al sana çelişkinin daniskası. 

Atatürk, Amerikan elçisine Tebbet suresi hakkında ''Türkler, Kuran'ı anlayarak okusalardı ondan iyice tiksinirlerdi. Düşünen bir Türk'ün böylesine bir duayı okumaktan elde edeceği faydayı ve herhangi bir dini ilhamı gözünüzün önünde canlandırın.'' demiştir. 

Atatürk asla bir Müslüman değildi tam tersine bir dinsizdi. Dinsiz olmak ayıp olmadığı gibi dindar olmakla da başın göğe ermez.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...