Jump to content

cehennemde en büyük azap ressamlaradır hadisi


alpinçayırı

Recommended Posts

Tatlısu Müslümanları'nın zoruna giden acı bir gerçektir. Din nasıl bir manyaklıksa ve akıl hastalığıysa insanın yeteneklerini köreltiyor, hayattan zevk almasını engelliyor. Lanet olsun İslam'a...

Bu hadis, Kütüb-ü Sitte'de geçer.. Eyyy kendine "Müslüman'ım" diyenler, bu hadise göre evlerinizde görüntülü şeyler bulunduramazsınız ve canlı şeylerin tasvirini yapamazsınız çünkü bu durum İslam'ın sahih kaynaklarına göre asla caiz değildir!.. Tevhid zararlıdır, şirk ise faydalıdır. Tektanrıcı bağnaz Yahudi zihniyeti bu dünyayı mahvetti.

Resulullah (sav) buyurdular ki: “kim resim yaparsa, Allah onu kıyamet günü, yaptığı resim sebebiyle, onlara ruh üfleyinceye kadar azap eder. Hiçbir zaman da ruh üfleyici değildir.” (Buhari, Tâ’bir)

"Allah’ın yanında azabı en şiddetli olan insanlar tasvircilerdir (resim yapanlardır). (Müslim, 6:369)

"Şu suretleri yapanlar kıyamet gününde azap görürler ve kendilerine yaptığınız suretlere can verin denilir." (Müslim, 6:368)

"İçinde suretler bulunan eve melekler girmez". (Buhari, Libas 91)

"Her musavvir(resim yapan/ressam/tasvirci) cehennemdedir. Musavvirin, tasvir ettiği her surete kıyamet gününde Allah hayat verir de o canlı suret cehennemde kendini yapana azap eder." (Müslim, 6: 370) vb. 

Link to comment
Share on other sites

Günümüzde sanata, heykele, müziğe düşmanlık bir sağcı geleneğidir.

Ayrıca sadece İslam da değil hemen hemen bütün dinlerde sanat ve müzik kötülenir. İnsanın şevk ve arzularını arttırdığı söylenir.

Şevk ve arzunun ise günaha götürdüğünü söylerler.

10 dakika önce, alpinçayırı yazdı:

Din nasıl bir manyaklıksa ve akıl hastalığıysa insanın yeteneklerini köreltiyor, hayattan zevk almasını engelliyor.

İslam doğru anlaşılırsa bütün dinlerin ve sağcı ideolojilerin gerçek yüzü anlaşılır. Dinlerin ve sağcı ideolojilerin asıl niyeti alıntıda yazdığın gibi insanları ruhen ve fiziksel olarak sakat bırakmaktır.

Zaten bu dünyanın Adem ve Havva'nın lanet üzerine gönderildiği lanetli bir yer olduğuna inanıyorlar. Bu yüzden, aslında yaşamak bile günah kabul ediliyor. 

 

Link to comment
Share on other sites

Özellikle gerçek semavi/rahmani dinler olan İslam ve Yahudilik, üç boyutlu resimleri yasaklayan ikonoklast(betimleme yasağı) dinlerdir. Roma dini Hıristiyanlık ise ikona adı altında ikonofil(betimleme özgürlüğü) bir dindir. O zaman bu acı gerçeklere göre İslam ve Yahudilik, kapitalist/sağcı; Hıristiyanlık, komünist/solcu dinlerdir. Antik putperest dinlerde mastürbasyon yapmak kutsal kabul edilirken semavi dinlerde cenabetlik olarak günah olarak sayıldı. Halbuki cinsellik sağlıksız ve utanç verici bir durum değil tam tersine sağlıklı ve normal bir durumdur. 

Link to comment
Share on other sites

@alpinçayırı

Hristiyanlık solcu bir din değildir. Solcu din olmaz. Bütün dinler özleri gereği ayrımcıdır, solculuk ise toplumsal hiyerarşiyi ve ayrımcılığı kaldırmak ister. Hristiyanlık  toplumsal hiyerarşiyi destekleyen ve insanları ayıran bir dindir. 

Ekonomik açıdan bakılırsa da solcu değildir. Sezar'ın hakkı Sezar'a diye bir söz var. Duymuşsundur.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...