Jump to content

ABD'nin Louisiana eyaletindeki yasa DSÖ, BM ve DEF'i yasaklıyor


Kahin

Recommended Posts

ABD'nin Louisiana eyaletindeki yasa DSÖ, BM ve DEF'i yasaklıyor

27/03/2024, JON FLEETWOOD

"Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler (UN) ve Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Louisiana eyaletinde hiçbir hukuksal alanı veya otoritesi yoktur."

Louisiana Senatosu, eyalet egemenliği ve yerel yönetişim açısından bir dönüm noktası niteliğinde olan ve bazı uluslararası kuruluşların eyalet içindeki etki ve yetki alanlarını önemli ölçüde sınırlandırmayı amaçlayan 133 sayılı Senato Yasa Tasarısını Salı günü kabul etti. Tasarı 37 lehte oyla oybirliğiyle kabul edildi.

Cumhuriyetçi Senatörler Pressly ve Valarie Hodges ile Temsilci Edmonston tarafından desteklenen tasarı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler (UN) ve Dünya Ekonomik Forumu'nu (WEF) açıkça hedef almakta ve bu kuruluşların Louisiana'daki güçlerini ve politikalarının uygulanmasını sınırlandırmaktadır.

Yürürlüğe 1 Ağustos 2024 tarihinde girecek olan yasa, "Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler ve Dünya Ekonomik Forumu'nun Louisiana eyaletinde hiçbir yargı yetkisi veya otoritesi olmayacağını" öngörmektedir.

Yasa, bu uluslararası kuruluşların aşırı etkisine karşı kararlı bir adımdır.

Tasarı kapsamı da belirlemektedir: "Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler ve Dünya Ekonomik Forumu'nun hiçbir kuralı, yönetmeliği, ücreti, vergisi, politikası veya emri Louisiana eyaleti veya herhangi bir ajans, ofis, kurul, komisyon, siyasi alt bölüm, eyaletin hükümet birimi, bölge, şehir veya diğer siyasi kuruluş tarafından uygulanmayacak veya uygulatmayacaktır."

Teklif, eyalet egemenliği ve uluslararası kuruluşların yerel yönetimlerdeki rolü ile ilgilidir. Teklifi savunanlar, bu tasarının Louisiana'nın özerkliğini korumak ve eyaletin çıkarları veya değerleriyle uyuşmayabilecek dış politikaların dayatılmasını önlemek için gerekli bir adım olduğunu savunuyor.

Yasanın kabulü, küresel kurumlara yönelik genel şüphecilik eğilimini ve kamu işleri üzerinde yerel kontrol tercihini yansıtmaktadır.

Tasarı, Louisiana'nın seçilmiş uluslararası kuruluşların etkisinden bağımsız olarak kendi rotasını çizme niyetinin açık bir beyanıdır.

Eyalet yasama organı, bu kanunun yürürlüğe girmesiyle, devlet haklarını ve yönetimini, yersiz dış müdahaleler olarak gördüğü şeylerden uzak tutma kararlılığının altını çizmektedir.

Kaynak: bill blocking who un and wef

Link to comment
Share on other sites

Yasak olmasına rağmen her yıl binlerce ton uyuşturucu üretilip satılıyor. Buna şaşırmadın da WHO'ya mı şaşırdın. Bir işe yaramıyorlar. Pandemide çıktı dedi ki ellerinizi yıkayın hah hah haaaaa...

Onlar da bizim diyanet gibi , kırmızı don giymeyin diyecekler yakında.

İki üç tane sahtekar ilaç şirketini bile engellemeye güçleri yok.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...