Jump to content

Maide Sureleri


alpinçayırı

Recommended Posts

Arabın Dini İslam'ın gerçek ve vahşi yüzünü gösteren skandal bir ayettir. Bu ayette fesat çıkarmak, Allah'a ve Muhammed'e inanmamak anlamındadır. 
Maide 33: "Allah ve Resulü'ne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır." Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Kaynak: https://kuranmeali.com

Link to comment
Share on other sites

Maide Suresi 44'üncü ayet, hem laik hem Müslüman olunmayacağının en büyük kanıtı olan ayetlerden birisidir. İslam'daki tağut kavramının kökü de buraya dayanır çünkü Maide 44'e göre "Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, kâfirlerin ta kendisidir."
Hiç öyle kıvırmayın tatlısu Müslümanları, hadisleri inkar etseniz bile işte gerçek İslam tam olarak bu.

Maide 44: ''Her kim Allah’ın indirdikleriyle hükmetmezse (onlar) kafirlerin ta kendileridir.'' Diyanet İşleri Yeni Meali

Link to comment
Share on other sites

Kuran'ın kayış kopartan derin çelişkilerinden birisidir. Gerçekte Yahudiler, HIristiyanlara değil tam tersine Müslümanlara daha yakındır. Zaten Roma dini Hıristiyanlık bir yana, asıl rahmani dinler olan Müslümanlık ve Yahudilik birbirlerine çok daha benzerdir. Eğer Maide 51'de iddia edildiği gibi Yahudilerle Hıristiyanlar birbirlerinin dostu olsaydı tarihte Hıristiyanlar tarafından Yahudilere antisemitizm yapılmazdı. Tarihi gerçekler bize gösteriyor ki Yahudiler, en huzurlu günlerini Müslüman yönetimi altında geçirmiştir. Maide 51, Kuran'daki akla ve vicdana aykırı nefret söylemlerinden birisidir ve Gerçek İslam'ın çirkin bir figürüdür.
İlgili link: https://turandursun.com/kose-yazarlarimiz/nevzat-altintas/863-filistin-srail-catmas-bir-din-catmas-mdr

Maide 51: ''Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar yalnızca birbirlerinin dostlarıdırlar ve hanginiz onları dost edinirse, kesinlikle onlardan olur. Allah yaratılış sebebine aykırı davranan toplumlara doğru yolu göstermez.'' Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Kaynak: https://kuranmeali.com 

Link to comment
Share on other sites

Kuran-ı Kerim'in beşinci suresi olan Maide Suresi'nin 82. ayetidir. Bu ayette, diğerlerinde olduğu gibi bir ötekileştirme, şiddet vardır. Bu ayette "Müminlere en yakın olanların 'Hıristiyanlar' olduğu"na gelirsek: Bilindiği üzere dinler tarihinde Hıristiyanlık, bir kırılma noktasıdır. Hıristiyanlık, başlangıçta 'İsevilik' adıyla Yahudiliğin reformist bir mezhebi şeklinde doğdu. Hatta o dönemde Hıristiyanlık, İsa'nın kardeşi Adil Yakup'un başkanlığını yaptığı Kudüs Nasrani cemaatinin Yahudi Hıristiyanlığı ve Tarsuslu Aziz Pavlus'un başkanlığını yaptığı Antakya(Hatay) Gentile(Goyim/Non-Jew) Helenistik-pagan Hıristiyanlığı olmak üzere iki önemli gruba ayrılmıştı. İsa'nın ölümünden sonra Havariler Meclisi'nde Yakup ile Pavlus arasında çıkan tartışmada Pavlus'un grubu kazanır ve İsevilik, Nasranilik adında bir Yahudi mezhebi olmaktan çıkıp Hıristiyanlık olarak tamamen herkesi kucaklayan Roma dinine dönüşür.
Kuran'ın hitap ettiği toplum, Semitik(sami) toplumlardır. Kur'an bu ayetinde Nasrani-Nasara derken ilk Hıristiyanlar olan Nasrani Musevileri kastediyor. İseviler Museviydi fakat Museviler, İsevi değildir. 
İlgili linkler:

1) https://mustafaislamoglu.com/biz-nasarayiz-diyenlerin-farki/

2) https://adimlardergisi.com/2023/04/03/pavlus-ve-tahrif/ 

3) https://derintarih.com/yazarlar/pavlosun-icat-ettigi-din-hiristiyanlik/ 

4) https://medium.com/eskimedeniyetler/kuran-da-nasara-ve-nasraniler-ee65fd489395 

Link to comment
Share on other sites

  • moderator başlığı Maide Sureleri olarak değiştirdi

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...