Jump to content

İlaç Aldatmacası


somebody

Recommended Posts

Geçmiş zaman, olay zimbabvede geçiyormuş. 

Avrupa adını kullanan bir ilaç firması devletten 100 milyon Euro hibe alarak kurulmuş. Yani senin benim param milletin parası. Yerli milli sloganları ile. Avrupa marka bir ilacın yerli eşdeğer üretimini yapacak. Oh ne güzel.  Biz de sevindik...

Sonra ilacı üretme ruhsatını alıyor , laboratuvar analizleri yapılıyor onay alıyor ben diyim 30 sen de 40 seri üretim yapılmış piyasada satılıyor.

Elalem salak değil ya , Amerikalı başka bir şirket olayı takip ediyormuş meğerse. O firmanın ilacını eczaneden aldırıp o firmanın kendi yöntemi ile analiz etmiş. Ve bakanlığa sonuç bildirmiş. Siz bu şirketin ilaçlarını nasıl onayladınız diye de sormadan edememiş.

Niye?

Çünkü zibbbabe ülkesinin yerli olan şirketi ürettiği ilacı Ultra Viole ışık altında analiz etmiş onay vermiş  ve de 30 seri üretimden fazla piyasaya sürmüş.

İşte bam teli burada kopuyor.

Amerikalı şirketi hayretler içinde bırakan nokta şu ki , o ilacın hammaddesi ultra Viole ışık altında tespit edilemiyor. İnfrared ışık altında çalışılması gerek. Abbboovvvvv...

Ama bu yerli firma tespit etmiş vede üzerine seri üretime geçip ülkeye dağıtmış.

Hammadde hindistandan geliyor ve Hindistanlı hammadde üretici firması ürünün sertifikasına kocaman yazmış altını bile çizmiş koyu koyu renkle demiş ki "Bu Hammadde Ultraviole Işık Altında Pik Vermez, İnfrared Işık Altında Çalışılmalıdır"

Aynı yazı Avrupa ilaç otoritesi olan Eu.Ph.de de yazıyor.

İşte fıkra böyle..

O firma ne ceza aldı , ne ürün toplattı nede müdürleri sorguladı.. hiçbirşey yokmuş gibi ıslık çala çala işlerine devam ettiler.

Bu Karadeniz fıkrası gibi olayı yapan şirket kendini büyük bir mok gibi gösterip seni beni de beğenmiyor ha... İşin komik tarafı profesörlerle çalışıyoruz diye de hava atıyor ha..

Neden mi ? Çünkü orası zimbabve arkadaş. Orada gösteriş ve orman kanunları geçerlidir.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...