Jump to content

Climate - The Movie - The Cold Truth (Soğuk Gerçek)


Kahin

Recommended Posts

Climate The Film - Iklim Filmi (Belgesel)

24/03/2024 Dr. Peter F. Mayer

Bu film, iklim alarmcılığının bilimsel temelden yoksun, uydurma bir korkutma taktiği olduğunu ortaya koyuyor. Ana akım çalışmaların ve resmi verilerin, kasırgalar, kuraklıklar, sıcak hava dalgaları, orman yangınları ve diğer tüm aşırı hava olaylarında artış yaşadığımız iddiasını desteklemediğini gösteriyor. Vimeo bu videoyu silen ilk video platformudur.

Filmde sunulan içerik de iklim alarmcıları ve onların "insan kaynaklı küresel ısınma" iddiaları için pek iç açıcı değil. Film, atmosferdeki mevcut sıcaklıkların ve CO2 seviyelerinin olağandışı ve endişe verici derecede yüksek olduğu iddiasını kesin bir dille çürütüyor. Aksine, tüm ana akım çalışmaların gösterdiği gibi, hem mevcut sıcaklıkların hem de CO2 seviyelerinin Dünya tarihinin son yarım milyar yılına kıyasla son derece ve alışılmadık derecede düşük olduğu oldukça açık bir durumdur. Şu anda bir buzul çağındayız. Ayrıca, iklim değişikliğine neden olan CO2 seviyelerinin geçmişte değiştiğine (birçok kez değişmiştir) dair hiçbir kanıt olmadığını göstermektedir.

Film, iklim değişikliğinin ardındaki uzlaşmanın doğasını araştırıyor. İklim finansmanının kökenlerini ve trilyon dolarlık iklim endüstrisinin yükselişini anlatıyor. İklim krizine bağlı olan yüz binlerce işi tanımlıyor. Bilim insanlarına ve diğerlerine iklim alarmını sorgulamamaları için uygulanan muazzam baskıyı açıklıyor: Fonların geri çekilmesi, bilimsel dergiler tarafından reddedilme, sosyal dışlanma.

Ancak İklim Alarmı bir finansman ve istihdam kampanyasından çok daha fazlası. Film iklim siyasetini araştırıyor. İklim alarmı başından beri politiktir. Suçlu serbest piyasa endüstriyel kapitalizmiydi. Çözüm ise daha yüksek vergiler ve daha fazla düzenlemeydi. Başından beri iklim alarmı, daha büyük bir devletten yana olan gruplara hitap etti ve bu gruplar tarafından benimsendi ve desteklendi.

Bu, iklim alarmının ardındaki dile getirilmeyen siyasi bölünmedir. İklim alarmcılığı her şeyden önce, geniş çapta kamu tarafından finanse edilen müesses nizama mensup olanlara hitap etmektedir. Buna, iklimin kendileri için ahlaki bir mesele haline geldiği, büyük ölçüde kamu tarafından finanse edilen Batılı entelijansiya da dahildir. Bu çevrelerde iklim alarmcılığını eleştirmek ya da sorgulamak sosyal görgü kurallarının ihlalidir.

Filmde Profesör Steven Koonin ("Unsettled" kitabının yazarı, Caltech eski Rektörü ve Başkan Yardımcısı), Profesör Dick Lindzen (Harvard ve MIT'de Meteoroloji eski Profesörü), Profesör Will Happer (Princeton Fizik Profesörü), Dr John Clauser (2022 Nobel Fizik Ödülü sahibi), Profesör Nir Shaviv (Racah Fizik Enstitüsü) ve diğerleri dahil olmak üzere çok sayıda önde gelen bilim insanıyla yapılan röportajlar yer alıyor.

MARTIN DURKIN

Martin Durkin, Discovery, National Geographic ve diğerleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki yayıncılar için yüzlerce saatlik belgesel ve televizyon programının yapımcılığını, yönetmenliğini ve yürütücü yapımcılığını üstlenmiştir. Kurduğu ve yönettiği şirket bir süre Science Channel ve Discovery Networks International için en büyük tek program yapımcısı olmuştur. Çeşitli belgeselleri çok sayıda ödül kazanmış ve Dünya Bilim Yapımcıları Kongresi, Edinburgh Televizyon Festivali Yürütme Komitesi üyesi ve Bafta ve Kraliyet Televizyon Topluluğu Ödülleri'nde jüri üyesi olmuştur.

Film İngilizce'dir. Ancak Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hollandaca, Macarca ve Lehçe altyazılar mevcuttur.

Türkçe ne yazık ki dahil değildir!

 

Film: Climate The Movie (The Cold Truth)

Kaynak: climate the film

Link to comment
Share on other sites

Kiliöa kullanmak , uçak kullanmak, gereksiz araç kullanımı , aşırı ve gereksiz  gıda tüketimi , aşırı ilaç tüketimi çevreye çok zarar veriyor. Ama çevreciler buna karşı hiçbirşey diyemiyorlar.

 

Bize Söyledikleri tek şey suyu az tüketin.

Kaynakları az tüketirsek ne olacak. Onlara bol ve ucuz hammedde kaynağı yaratımış olacağız. Yani biz tasarruf yaparak onların cebine bol bol para koyacağız.

 

Yaptığınız her su tasarrufu size fatura olarak geri dönecek.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...