Jump to content

Varaka Bin Nevfel


somebody

Recommended Posts

Varaka bin Nevfel, veya tam adıyla Varakah ibn Navfal ibn Asad ibn Abd-al-Uzza ibn Kusay Al-Kurayşi (Arapça: ورقه بن نوفل بن أسد بن عبد العزّى بن قصي القرشي; ölüm y. 610),

Muhammed'in ilk karısı Hatice'nin baba tarafından kuzeni olmuş Süryani Nasturi rahibiydi. Muhammed'in Hatice ile olan evliliğinde şahitlik etmişti.

 

Muhammed'in çok sevdiği bir kişiydi o da muhammedi çok severdi. Adına varaka denmesinin bir nedeni var. Varaka belgeci demek. Evrak ile aynı kökten gelir.  Yani bu adam eski evrakları eski yazıları toplayıp biriktirirmiş. Ayrıca varaka şairlik de yaparmış..

 

Bu adam öldüğünde vahiy kesilmiş.  sonra Ömer'in müslümanlığa katılması ile vahiy tekrar gelmeye başlamış.

 

Olay bu kadar.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra...

İslam'ın ortaya çıkmasında büyük pay sahibi bir papaz. Varaka bin Nevfel, Muhammed'in ilk eşi Hz. Hatice'nin amca oğlu olan kuzenidir ve aynı zamanda Hatice ile Hz. Muhammed'in evliliğindeki nikah şahididir. Varaka'nın kendisi; Mekke'nin Nasturi Hristiyan papazıydı, aynı zamanda güzel ve etkileyici şiirler yazan bir şairdi. Tevrat'ı ve İncil orijinal dillerinden Arapça'ya kusursuz ve eksiksiz olarak çevirmişti. Henüz ortada Müslümanlık diye bir din ve Kur'an diye bir kutsal kitap yokken papaz Varaka, 15 yıl boyunca Muhammed'i özel olarak eğitti ve ona akıl hocalığı yaptı. Muhammed'e dinler tarihi ve eski peygamberlerin hayatları hakkında geniş, detaylı bilgiler verdi. Tevrat, Zebur,  İncil gibi eski kutsal(!) kitapları Muho'ya öğretti. Varaka bin Nevfel, öldükten sonra Muhammed'e gelen ayetler kesilir. Bu durumu fark eden Muhammed, toplumun içinde kötü duruma düşer, toplumun kötü bakışlarından kaçmak için ıssız yerlere çekilir. Hatta Muho, bir ara intihar etmeyi düşünüyordu lakin sonra bu tutumundan vazgeçti. İslam tarihinde buna Fetret-ül Vahy denir yani vahyin kesilmesi.
Varaka bin Nevfel ve Muhammed'in diğer akıl hocalarıyla alakalı ilgili yazı: https://dinvemitoloji.com/2019/11/muhammedin-hocalari.html?m=1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...