Jump to content

Recommended Posts

Estetik lobisinin ticaret alanı Türkiye'de diğer ülkelere göre çok fazla artış gösterdi. Çoluk çocuk bile artık orasıyla burasıyla oynuyor. Buna etkili olan şey aptal telefonlarının resim filtreleri ile porselen makyaj ile asosyal medyada beğeni alan kızlar.

Yani kızlar tamam da erkekler de başladı bu estetik ilgisine. 40 yaş üstünde cebinde biraz parası olan depresyona girmiş erkekler hemen botoksa koşturuyor.

Ne yaparsanız yapın yaşınızı belli edersiniz onu saklamak imkansız ancak buruşuk görünmek istemiyorum iyi görünmek istiyorum diyorsanız o konuda haklısınız.

Bence doğal güzellik daha sempatik geliyor. Bir hastalık yada kaza nedeniyle cilt bozulması yoksa her yaşın güzelliği var kendine göre.

Botoks denen madde batratoksin çok güçlü zehirlerden biridir. Çok çok seyreltilmiş halini deri altına enjekte ederek o bölgeyi aylarca felç bırakabiliyor. Böylece yüz mimiklerinde kırşmaları geçici olarak gideriyor.

Tabiki bu madde yağda çözünen bir zehir olduğundan hemen kana karışmıyor. Enjekte edilen zehir birkaç ay sonra kana karışıp yok ediliyor. Belki de yok edilmiyor. Vücudun diğer bölümlerinde birikip birikmediği yada başka bölgeleri felç etmediğini bilmiyoruz. Ve bunu sürekli olarak yaptıran insanlar uzun vaadede bir insanı kolayca öldürebilecek dozda zehiri alıyorlar.

Bunun sigara içmekten ne farkı var. Bence daha tehlikeli. Çünkü doğrudan deri altına iniyor.

Bu zehir sinir sistemini felç ederek kasların kasılmasını önlüyor. Yani kaslar hareketsiz kalıyor. Yüksek dozda alındığında kalp yada diyafram kasını felç ettiği için ölüme sebep oluyor.

Böyle bir şeyi sırf estetik kaygılar ile yavaş dozda almak her gün sigara içmekten farksızdır.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...