Jump to content

Arabesk müzik


alpinçayırı

Recommended Posts

Bir zamanlar dindoşken deli gibi dinlediğim; Arap kökenli oryantal melankoli müziği. Arabeskin kökeni Mısır'dır. Ümmü Gülsüm, Abdülhalim Hafız gibi ünlü Arap sanatçıların Kahire Radyosu'nda söylediği şarkılar, arabesk müziğin temelini oluşturur. O zamanlar teknoloji, bu kadar çok gelişmediği için telif hakkı diye bir durum olmadığından bizim Türk arabeskçiler, bu Arap sanatçıların bedevi müziğini araklayıp Türk halkına Türk müziği diye yutturdular, bir nesli yozlaştırdılar ve zamanında iyi para kazandılar.
Arabesk müzik, çok zararlıdır. Dinleyeni öldürmez, süründürür. Dinleyenin enerjisini boşaltır. İnsanın içini karartır, esrarlı nağmeleriyle insana kadercilik ve kötümserlik aşılayıp kişinin mücadeleci ruhunu öldürür.
İlgili linkler:

1) https://livaneli.gen.tr/erdogan-sebep-midir-sonuc-mu/

2) https://yeniyaklasimlar.org/?d=4022

3) 

 

Link to comment
Share on other sites

  • moderator başlığı Arabesk müzik olarak değiştirdi
Arabesk müzik, çok zararlıdır. Dinleyeni öldürmez, süründürür. Dinleyenin enerjisini boşaltır.

Bu, arabesk müzik "tüketicisinin" duygu durumuna bağlıdır:

Arabesk müzik, diğer müzik türlerinde olduğu gibi, kişilerin dikkatini günlük yaşamdan uzaklaştırarak stres ve sorunları geride bırakmalarına yardımcı olabilir.
Ya da diğer müzik türleri gibi arabesk de kan basıncını yükselterek ve adrenalin salgılatarak saldırganlığı tetikleyebilir.

Örneğin, otobanda acelem olduğunda arabada bazen AC/DC dinlerdim. Beni gerçekten agresifleştirirdi, kan basıncım ve adrenalin seviyem yükselir ve ellerim terlemeye başlardı (elbette hızın da bir rolü var!) ve tamamen yola konsantre olabilirdim.

Öte yandan, motosiklet sürerken asla müzik dinlemem, tamamen sürüşe ve yola konsantre olmalıyım.

Almanya'da bazı otoban kesimlerinde hız sınırı yoktur.

Hayatımda sadece bir kez bir arabesk şarkıcının CD'sine para verdim. O da 30 yıl önceydi, GÜLLÜ için. Kadının ruhuma masaj yapan bir sesi vardı. Onu o zamanlar 400 watt'lık müzik sistemi olan arabamda dinlerdim.

Not: Rock müziği hiç sevmedim ve bugün de sevmiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...