Jump to content

dinin tarihteki en büyük suç örgütü olması


alpinçayırı

Recommended Posts

Acı bir gerçektir. Semavi dinler uğruna tarihte ne büyük cinayetler işlendi: Vadedilmiş topraklar, Haçlı Seferleri, Cihad)

Tektanrıcı bağnazlık ve totaliterliğin üzerine dinci bağnazlığı da eklenirse sonuç felaket olur. Halbuki çoktanrıcı dönemde insanlar daha hoşgörülüydü. Tektanrıcı bağnaz Yahudi zihniyeti bugünkü kötü durumun eseridir. Özetle; din, iflah olmaz bir akıl hastalığı, toplumsal bulaşıcı bir cinnettir. Kendi sanrılarını doğru sanmadır. Maktül hem kendini hem de toplumu kanser edici niteliklere sokabilir. Dinlerden uzak durun. Tek hayatınızı doya doya yaşayın.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

İnancın kökeninde acizlik ve açgözlülük var. Bunu dürtükleyen en önemli etken ise insanım hayal gücünün diğer canlılara göre güçlü olmasıdır.

Bir de insan geçmişinde hayatını düzgün yaşayamadığı için elinden gidenleri pişmanlıkları da hatırlıyor ve onları özlüyor. Bu aşırı istek insanda çöküntüye neden olacağı için dine sarılıyor.

Örneğin fillerin de hafızası çok güçlüdür. Ancak aç gözlü değillerdir. Yada hayal kurma yetenekleri insan kadar gelişmiş değildir. Ayrıca bütün hayvanlar neredeyse yaşamları boyunca bedensel isteklerini kusursuzca yerine getirebiliyorlar.

Biz insanlar bir kız arkadaş bir erkek arkadaş bulmakta bile çok zorlanıyoruz. İşte bu eksiklikler insanda hep bir istek ve özlem hali uyandırıyor.

İnsanın aç gözlü ve hayalperest olması asıl sorunların kaynağıdır.

Ama bu özelliğimizin yararları da oluyor tabiki.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...