Jump to content

Bahçeli'nin Ecevit'in başbakanlık teklifini reddetmesi


alpinçayırı

Recommended Posts

Devlet Bahçeli denilen karaktersiz fırıldağın 2002'de AKP'den bir önceki hükümet olan Bülent Ecevit'in başbakan olduğu ANASOL-M koalisyon hükümetinde başbakan yardımcısı iken o zamanlar 77 yaşındaki Ecevit Bülent'in çok yaşlı olması ve sağlık sorunları nedeniyle o zamanlar 54 yaşındaki Bahçeli Devlet'e Ecevit tarafından başbakanlık teklifi yapılmasına rağmen Bahçeli'nin yine her zaman olduğu gibi bu teklifi de reddetmesi ve ANASOL-M koalisyon hükümetini yıkıp erken seçim çağrısıyla AKP'yi başımıza bela etmesi durumudur. Kaldı ki MHP'nin, kurucusu Alparslan Türkeş'in zamanındaki oy oranı en fazla yüzde 5 falandı. Hani "devletin başına Devlet geçecek"ti, palavraya bak. Bahçeli Devlet, gerçekten de çok tehlikeli birisidir. Bu aşağılık herif, düpedüz bir MİT ajanıdır. 

Eğer Bahçeli Devlet, 2002'de Ecevit Bülent'in başbakanlık teklifini kabul etseydi neler olurdu:

1) MHP'nin o zamanlar oy oranı yüzde 18'di. 2002'de Bahçeli, Ecevit'in yerine başbakan olsaydı AKP diye siyasal İslamcı bir oluşum Türk siyasetinde olmazdı, MHP tek başına iktidardı. Bahçeli Devlet, birkaç sene başbakanlık yaptıktan sonra ardından 2007-2014 yılları arasında cumhurbaşkanı olurdu. 2014'ten sonraki cumhurbaşkanı ise Yusuf Halaçoğlu olurdu.

2) Recep Tayyip Erdoğan, siyasi kariyerinde en fazla İstanbul'un eski büyükşehir belediye başkanlarından birisi olarak kalırdı; milletvekili, başbakan ve cumhurbaşkanı olamazdı. Keza Abdullah Gül gibi ex-Milli Görüşçüler de aynı Tayyip gibi siyasette fazla güçlenemeden eski siyasetçiler olarak unutulur giderlerdi.

3) Her şeyden önemlisi MHP ve ülkücü hareketin itibarı bu kadar düşük olmazdı; muhalifler arasında MHP'ye "İslamcıların stepne partisi", "sahte milliyetçi mankurtlar" gibi ağır laflar denmezdi. İlerleyen yıllarda MHP bölünmez; Devlet Bahçeli'den sonra sırasıyla Meral Akşener ve Ümit Özdağ MHP genel başkanları olurdu.

4) MHP'de derin fikir ayrılıkları olmazdı, Sinan Ateş öldürülmezdi ve şu anda yaşıyor olurdu.

İlgili linkler:

1) https://haberturk.com/gundem/haber-amp/1100284-devlet-bahceli-ecevitin-basbakanlik-teklifini-de-reddetmis

2) https://beyazgazete.com/haber/2015/7/8/devlet-bahceli-ecevit-in-basbakanlik-teklifini-de-reddetmis-2772076.html

3) https://memurlar.net/haber/525076/bahceli-ecevit-in-basbakanlik-teklifini-de-reddetmis.html%3famp=1

4) https://sondakika.com/amp/haber-bahceli-ecevit-baskabakanlik-teklifini-geri-7488202/

5) https://yenisafak.com/arsiv/2002/temmuz/21/p4.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...