Jump to content

1986-2002 Yıllarında Fetö


somebody

Recommended Posts

Güzel bir yazı fetöyü koruyan Turgut Özal , Tansu Çiller ,Recep Tayyip Erdoğan zamanında nasıl da destek olmuşlar.

http://fetogercekleri.com/feto-ve-doksanlar/

12 Ocak 1986’da Fethullah Gülen Burdur’daydı.  GATA’da Tabip Üsteğmen olarak çalışan Mustafa Sarsılmaz, 58. Topçu Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 2 ay bedelli askerlik yapan Said-i Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur’un oğlu Muhammed Nuri Sungur’u askeri birliğinden alarak çarşı iznine çıkarmıştı. Burdur sokaklarında Fethullah Gülen de onlara katıldı. Birlikte Antalya’ya gittiler.

 

O tarihte toptan lastik ayakkabı ticareti ile uğraşan Nevzat Ayvacı’nın Antalya 30 Ağustos Caddesi’ndeki evinde toplandılar. 14 kişiydiler. Toplantı bitiminde Fethullah Gülen ve beraberindekiler üç otomobile bindi. Beşi Isparta üzerinden İzmir’e, diğerleri ise Muhammed Nuri Sungur’u Burdur’daki birliğine bıraktıktan sonra İzmir’e ardından İstanbul’a geçecekti.  Firari Fethullah Gülen’le ilgili ihbar üzerine Burdur ve Isparta polisi alarma geçti. 18.00 sıralarında plakaları belirlenmiş otomobiller Isparta ve Burdur girişinde durduruldu. Fethullah Gülen’in üzerinde kardeşi Seyfullah Gülen’e ait kimlik kartı çıktı. Ama polis onun kim olduğunu biliyordu.  Hakan Serbest yönetimindeki 34 AEC 64 plakalı Murat 131 marka otomobilde Fethullah Gülen, Naci Tosun, Nuri Muhammed Sungur, Tabip Üsteğmen Mustafa Sarsılmaz vardı. Arkalarındaki 07 HY 811 plakalı Nevzat Ayvacı yönetimindeki Murat 131’de ise Behçet Akyar, Harun Tokak, Ahmet Kara bulunuyordu. Isparta girişinde durdurulan 34 AE 306 plakalı Mercedes’de Gürbüz Dönmez, Mustafa Başarı, Murat Kırımkan ve Barbaros Kocakurt vardı. Hepsi gözaltına alındı.

Yazının devamı yukarıdaki bağlantıda.

O tarihlerde kimlerle nasıl korundukları ve hala kimler tarafından korunmaya çalışıldıkları çok açık ve net.

Link to comment
Share on other sites

95 sonrası show TV de bir olay ekrana gelmişti. Tarihini tam hatırlamıyorum internette de bulamadım kayıtları. Olasılıkla Show TV arşivinde vardır.

Dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği yada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı kadın , iki tane fetö üyesini tehdit etmiş, eğer onun dediklerini yaparlarsa para vereceklerini söylemiş ve ellerindeki kızlardan istedikleri ile evlendireceklerini söylemiş miş miş..

Canlı yayında iki erkek üniversite öğrencisi bu şekilde röportaj verdiler. Sanırsam yine Reha muhtar vardı yada başka biri de olabilir , o zaman çocuktum tam hatırlamıyorum.

İşte o olay da tamamen fetö tezgahıydı.

Fetö kendini mağdur gösterip Atatürkçüleri karalamak için böyle bir şey yapmıştı. İki genç fetönün öğrenci kadrosundan olduğu doğru ama gerisi yalan.

Belki ADD yada ÇYDD üyesi oldukları da doğrudur. Çünkü fetö heryere sızmaya çalışıyordu.

Ardından fetö yayına çıktı , biz hakkımızı helal ediyoruz , yok biz gönül yapmaya geldik zar zırt başladı konuşmaya. Sonra senaryoda ağlamak da var. O dönem salya sümük ağlamak zaten şart. Başladı öğrenciler hucaaaam bizi ağfveyt hüüü ühüiüü...

İşte aynı benzer tezgahların başka versiyon ve değişik renklerini hep piyasaya sürdüler.

15 Temmuz sonrası Twitter da Letonya muhtarı adlı bir fetö üyesi türemişti. Bu da saf biraz mevzuyu çakmamış . AKP'ye düşmanlık yaptığını düşünürek AKP içinden kritik isimlerin pavyon , kumarhane , genelev ve rüşvet mafya ilişkilerini serip duruyordu.

Ama adamın hesabını iki gün sonra kapatıyorlar , ardından tekrar başka bir hesap yayınlıyor yine kapatıyorlar..

Bu zavallı da kendi hesaplarını akp kapattırıyor sanıyordu.

Halbuki farkında olmadan AKP'nin içindeki Fetöcüleri deşifre ettiği için hesaplarını fetöcüler kapattırıyordu.

Neden böyle düşündüğümü söyleyeyim. Aynı dönemde onlarca fetöcü gazeteci hep bir ağızdan akp karşıtı yayın yaparken Twitter'da onların hesapları kapatılmıyor sadece Letonya muhtarı hesabı kapatılıyordu.

Çünkü o , diğer ağız birliği etmiş fetöcülerden habersiz yayın yaptığı için aslında fetönün siyasi ayağını ve hukuk ayağını da deşifre ediyordu.

Habersiz muhbirlik yapıyordu.

Emre uslu , Ankara kuşu gibi hesaplar kapanmazken bununkiler iki gün sürmüyordu.

 

Fetönün mor beyin dediği o arşivde herşey kayıtlıdır. Kimsedir bilmiyorum ama fetö ve diğer tüm tarikatların gerçekleri orada yazıyor.

Bir de işin ilginç bir boyutu daha var. , 15 temmuzdan fetönün haberinin olmaması mümkün değil.

Zaten kritik isimlerin çoğu bir iki yıl öncesinden yurtdışına kaçırıldı. Bunlara kim izin verdi?

Akp bilmiyor olamaz. Bu da mümkün değil. Erdoğan ve ekibi bu fetöcü kritik isimlere kaçması için süre tanıdı.

Şimdi de diğer tarikatlar üzerinden tekrar devlete almaya çalışıyor.

Fetöcü olup da youtube da köçeklik yapan insanları bile tanıyorum. Kendilerini belli etmemek için.

Travesti evlerini bile kullandılar zamanında.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...