Jump to content

2024 Tofaş Şahin Üretimi Yeniden Gündemde


somebody

Recommended Posts

Halkın hızla fakirleştiği şu dönemlerde ikinci el araçların bile yanına yaklaşılamazken TOFAŞ şahin modelini 2024 yılında yeniden üretime sokma konusunu gündeme getirdi.

Teknolojik açıdan hiçbir yenilik içermeyen 2024 şahin marka aracı mısır ve Etiyopya üretiyordu. Ancak gelişen teknoloji karşısında onlar bile üretimi bırakmışlardı.

Tofaş meraklıları Etiyopyadan gelecek habere odaklandı.

sifir-model-tofas-uretimi-etiyopy-1F1p_c

Türkiye’de 1988 yılında başlayan Tofaş Kuş Serisi otomobil üretimi, 2002 yılında durdurulmuştu. Tofaş Şahin otomobiller, 10 yılı aşkın bir süre Mısır ve Etiyopya’da üretilmeye devam etti. 2009 yılında Mısır, 2017 yılından sonra ise Etiyopya; Tofaş Şahin otomobillerin üretimine son verdiğini açıklamıştı. En son haberlere göre Etiyopya, 2023 yılında tekrar sıfır Tofaş Şahin üretimine başlayacağını bildirildi. İşte Etiyopya’da üretilecek Tofaş Şahin otomobiller ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yeni üretilecek 2023 model Tofaş Şahin’in fiyatının 13.000 dolar civarında olacağı söyleniyor. Yani yaklaşık olarak 245.000 TL’ye denk geliyor. Ancak ithal edildiği takdirde bu fiyata ilave olarak nakliye ve gümrük ücretleri de eklenecek.

Eski modeller ile teknik açıdan hiçbir farkı yok. Gümrük ithalat ve ÖTV vergileri ile yaklaşık 600 bin liraya Türkiyede piyasaya çıkacağı öngörülüyor.

Devlet bu araç için vergiden kaçınırsa belki 400 bin civarına da satılabilir.

Aracın yüksek silindir hacmi vergisinin yüksek olacağına işaret. Diğer yandan teknik donamımının çok düşük olması ise sigorta ücretlerinin yüksek olacağı anlamına geliyor.

https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/tofas-dogan-sahin-tutkunlarina-mujde-bu-modellerin-sifir-uretimine-tekrar-baslandi-iste-detaylar-haberi-685378

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...