Jump to content

Sosyopatlık ve Psikopatlık Kişilik Bozukluğu


somebody

Recommended Posts

Sosyopatlığın anlaşılması çok zordur. Genellikle erkeklerde daha sık görülür sözü doğru değildir. Çünkü sosyopatlar çok kolay yalan söylerler ve hiç pişman olmazlar. İyi yalan söyleyen sosyopat kendini iyi gizler ve çevresini karıştırıp insanları zora soktuğu için de çok mutlu olur. Bu nedenle kadınlarda oran daha yüksektir.

https://basarihastanesi.com/blog/sosyopat-kime-denir-/

 

Bakın sosyopatlık bu resimdeki değildir. Sosyopatlar yanlız içe kapanık mutsuz olmazlar.

S3xG0TEM.jpg

Sosyopatlık bu aşağıdaki resimdekiler gibidir. Sosyopatlar sosyal olurlar çünkü adı üstünde sosyopat..başkalarıyla iletişime geçmek zorundalar aksi halde çevresiyle alay edip , entrika çevirerek , başkalarına huzursuzluk vererek nasıl mutlu olabilir?

İşte sosyopat örnekleri

9155_1jpg-728x728.jpg

f2daacee7b98868d8e2fe2934ebc939f6ae331d7

images?q=tbn:ANd9GcQzEhLBT61WBpDzySfvxHR

images?q=tbn:ANd9GcQHAuiwmaGKlx-j1i3jdZu

Bir kişinin sosyopat olup olmadığını anlamak için ilk önce empati yapıp yapmadığını kontrol edin.

Sosyopatlar genellikle ikiyüzlü davranır. Politik olmak ile karıştırılabilir ancak bunu ayırt etmek kolaydır.

Bir politikacı da ikili oynar ama toplumun  iyiliği için ikili oynanabildiği gibi kötülük ve şahsi çokarı için de ikili oynanabilir.

Sosyopatların hep bir gizli gündemleri vardır. Asla onu söylemek istemezler. Ve sosyopatlar kıskanç olurlar. Yani iyilik için uğraşmazlar. Her yaptıkları işte genelin menfaatini gözetmezler.

Trafik kurallarına uymazlar ama ülkelrini çok severler.

İnsana saygıları yoktur ama milliyetçidirler.

Bu tipler bu ülkede çok var üzgünüm.

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki yazıda devam ediyor.Okudukça size hiç yabancı gelmeyecek eminim..

Belki bir siyasetçi , işyerinde bir müdür, okulda bir öğretmen , kaynana , gelin , eş , camide bir hoca yada inandığınız tanrı sosyopat çıkabilir.

Ülkemizde yaşarken aklımızda olması gereken kocaman bir yazı şu olmalı;

DİKKAT SOSYOPAT ÇIKABİLIR

Çünkü o kadar çok ki..

Yeri geldiğinde mağdur masum ayağına yatarlar , başkalarını kullanmayı çok severler..

Sosyopatlar küçük yaşlarda yaşadıkları sevgisizlik, ilgisizlik, şiddet ve taciz gibi kötü durumlara maruz kalarak büyüdüklerinde vicdandan yoksun, acımasız bir bireylere dönüşmektedirler. Bir başkası için sevgi, acıma, üzülme veya şefkat duymaları söz konusu değildir. Sosyopatlar yaptıkları kötü bir şeyden hiçbir zaman pişmanlık veya vicdan azabı duymazlar. Tam tersi, eğer birine kızmışsalar o kişiye karşı öfke ve şiddet duygularını saklayabilirler ve intikam almak için sürekli uygun bir zamanı kollarlar. Hiçbir zaman suçluluk duygusu hissetmezler. Sosyopatlar insanlara hiçbir zaman değer vermezler. Adeta onları bir araç gibi görerek, bağlılık, sadakat ve dostluk bağı kurmaya çalışmazlar.   Eğer bir insanı yeni tanıma aşamasında iseniz, o kişinin sosyopat olma ihtimali her zaman vardır. Başlangıçta normal bir kişiymiş gibi gelebilirler ancak, farklı durumlara karşı göstermiş oldukları tepkiler kendilerini ele vermektedir.

Toplumsal kurallara uymama: Toplum tarafından konulan kuralları ve yasaları hiçe sayarak asla tanımazlar.

Utanma ve pişmanlık duymama: Hiçbir zaman yaptıklarından utanma veya pişmanlık duymazlar

Tehlikeli durumlara karşı soğukkanlı davranma: Herhangi bir kaza veya felaket karşısında asla paniklemezler ve acıya karşı dayanıklıdırlar.

Başkasının yerine kendilerini koyarak empati kuramazlar: herkese karşı acımasızdırlar.

Duygu yoksundurlar ve hiçbir zaman gerçek sevgiye inanmazlar. 

İnsanlara hükmetme isteği: Bulundukları ortamda emir altında olmaktan nefret ederler ve riayet etmezler de zaten. Her zaman lider kendileri olmak isterler. 

Yalan konuşmakta sınır tanımazlar: Oldukça abartılı yalan konuşurlar.

İyi niyetli ve temiz insanları çok kolay kandırırlar. 

Arkadaşları yoktur: Sosyal ilişkileri çok zayıftır. Arkadaşları yoktur ve hiçbir plana sadık kalmazlar.

Bir kişinin başlangıçta sosyopat olduğu hemen anlaşılmazsa da şüphe duyulduğunda onu köşeye sıkıştıracak sorularla kendini kolayca ele verebilmektedir.

Çok hayalperest oldukları için anlattıkları herhangi bir olaya yaşanmayan olağanüstü şeyler ekleyerek anlatırlar. Sorguladığınızda ise hakaret olarak algılarlar ve öfke ve saldırganlıkla tepki gösterirler. Sürekli olarak kendilerini üstün göstermek isterler. Kendilerinde olmayan özellikleri varmış gibi göstermekte oldukça ustadırlar. Yeni tanıştıkları insanlara kendilerini önemli biriymiş gibi anıtırlar. 

Sosyopatın tedavisi oldukça zordur ve bazen de imkânsızdır. Bu tür hastaları iyi analiz etme gerekmektedir. Hastalığının altında yatan sebepler araştırılarak ona göre bir tedavi şekli seçilmelidir. Eğer hastalığın altında madde bağımlılığı, depresyon veya duygu değişimi gibi nedenler yatıyorsa, tıbbi destek gerekir. Fakat bu tür insanlar her meseleyi farklı şekilde çözmeye çalışırlar ve kesinlikle hasta olduklarına inanmazlar. O yüzden tedavi etmekte zorlaşmaktadır.

Link to comment
Share on other sites

@Bayram Tatili

 

Genellikle erkeklerde daha sık görülür sözü doğru değildir. Çünkü sosyopatlar çok kolay yalan söylerler ve hiç pişman olmazlar. İyi yalan söyleyen sosyopat kendini iyi gizler ve çevresini karıştırıp insanları zora soktuğu için de çok mutlu olur. Bu nedenle kadınlarda oran daha yüksektir. 

Bu da mı kopyala-yapıştır? Yoksa yine mi bilim kurgu? Değilse, o zaman bana tek bir bilimsel makale göster!

Hadi koçum göster kendini!

 

Link to comment
Share on other sites

1 dakika önce, Kahin yazdı:

@Bayram Tatili

 

Genellikle erkeklerde daha sık görülür sözü doğru değildir. Çünkü sosyopatlar çok kolay yalan söylerler ve hiç pişman olmazlar. İyi yalan söyleyen sosyopat kendini iyi gizler ve çevresini karıştırıp insanları zora soktuğu için de çok mutlu olur. Bu nedenle kadınlarda oran daha yüksektir. 

Bu da mı kopyala-yapıştır? Yoksa yine mi bilim kurgu? Değilse, o zaman bana tek bir bilimsel makale göster!

Hadi koçum göster kendini!

 

Kaynak orada yazıyor , zahmet et de makaleyi sen göster. Burası ukalalık yapmak için gelenlerin yeri değil. Bilmediğim bir şeyi sen söyle memnun olurum.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...