Jump to content

Dron İle Taşımacılık Olanaklı mı


somebody

Recommended Posts

drone-ile-teslimat-gelecegin-teslimat-te

Japonya plotlarını insansız uçaklar için eğitmeye başladı. Yani hem plot hemde insansız nasıl olur demeyin. Plotlar ileri dönemlerde uçakta olmayacak. Kontrol odasından rotaları yönlendirecekler. Belki bir pilot tek seferde iki uçak uçuracak.

İlk olarak taşımacılık alanında denemeler başladı. Tabiki altyapı çok önemli.

İnsansız olmasının çok yararları var. Öncelikle kaza riskini azaltıyor. Tehlike anında pilotun panik yapmasını önlemiş oluyor.

Diğeri ise maliyet açısından önemli. Birçok parça eksilmiş oluyor. Kokpitler tarihe karışıyor. Taşımacılık alanında uçağın kaportası kapısı kabin basıncı gibi bir çok parça olmayacak. Bu da daha fazla yükün taşınmasını sağlıyor.

Sonraki aşama pilotsuz yolcu uçakları olacak. Zaten birkaç deneme yapıldı. Hemde bir uçak simülasyon oyunu şirketinin cep telefonu uygulaması üzerinden birkaç kez pilotsuz yolcu uçuş denemeleri yapıldı.

Kıtalararası büyük yük taşımacılığı denemeleri bile yapıldı. Artık yapay zeka çok kişiyi işsiz bırakacak. Sadece niteliksiz iş gücüne değil , nitelikli iş gücüne kadar etkilenecekler.

drone-ile-teslimat-gelecegin-teslimat-te

 

Türkiye bunun neresinde?

Henüz Türkiye böyle bir altyapıyı yapmadı. Sadece reklam amaçlı birkaç kargo şirketi üç sokak öteye koli götürüp bıraktılar. Çünkü ülkenin şehir planları uygun değil.

Hatırlarsınız Turkcell dron baz istasyonu reklamları yapmıştı. Ama yalan olduğu ortaya çıktı hem de Maraş depreminde. Bu yüzden iyi ceza yediler kamuoyu baskısı ağır geldi.

Keşke her konuda bu kamuoyu yani toplum baskısını devreye sokabilsek. Yoksa siyasetçilerin umurunda değiliz.

İşte Maraş depreminde tartışmaya neden olan o reklam videosu

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...