Jump to content

Ortak Şarj Cihazı Zorunlu Oluyor


somebody

Recommended Posts

 

mUVwPlkO40ek0hVARXbU7Q.jpg?width=710&hei


Avrupa Birliği'nin yıl sonu itibarıyla satılan tüm elektronik eşyalarda standart USB Type-C şarj kablosu kullanımına geçme kararı sonrası BTK'dan da hamle geldi. Artık tüketici, şarj cihazı olmadan da ürün alabilecekken, bu yöntemle yılda 7,5 milyon adet tasarruf sağlanacak.

Bu sayede elektronik cihazlar şarj kablosuz satılacak. Çünkü evde bir tane varsa ikincisini cihazla birlikte tekrar almak zorunda kalmayacaksınız.

https://www.ntv.com.tr/teknoloji/btk-harekete-gectielektronik-cihazlarda-ortak-sarj-donemi,t9Wp5c63AkiDO97nvXZn2Q

 

Link to comment
Share on other sites

Hiç yoktan yararlı bir uygulama ama yeterli değil.

Bundan sonra yapılması gerekenler dev ekran televizyonların kısıtlanmasıdır. Aşırı enerji tüketerek çevreye zarar veriyorlar. 70 ekrandan fazlası bir ev için çok bile.

Dev ekranların ancak işletmelerde kullanılması ve fazla vergiye bağlanması uygun olur.

Diğer bir konu ise araba modellerinin sürekli yenilenmesinin önüne geçmek asıl çevre için yarar sağlayacak temel konudur. Bir araç en az on yıl kullanılmalıdır. İkinci aracı almak isteyene aşırı vergi yükü getirilmelidir. Ayrıca on yıldan önce arabasını nedensiz yere yenilemek isteyen olursa ona da vergi yükü getirilmelidir.

 

Çevre için diğer bir konu , dayanıklı tüketim mallarının 15 yıl garanti ile kullanımının zorunlu olmasıdır. Her yıl yeniden modeller çıkarak insanların gereksinimi dışında eşya tüketmeleri çevreye zarar vermektedir.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...