Jump to content

İslamfobi Doğal Bir Durumdur


somebody

Recommended Posts

İslamfobi doğal birşeydir.

Çünkü birisi size küfür etse , hayatınızla ve malınızla sizi tehdit etse onu sevmezsiniz. Eğer buna rağmen sizden sevgi bekliyorsa karşı taraf psikolojik sorunludur.

Bakınız güncel olarak altı yaşındaki çocukların evliliği konusunda bile İslami referans var. Kadınlara ganimet gözüyle bakıyor.

Kendi gibi düşünmeyen herkesi düşman olarak kabul ediyor. Kendi gibi düşünmediği için başkasının Mal varlığını ve canını helal kabul ediyor. Tehdit ediyor.haraç istiyor

Şimdi böyle bir yapıya sıcak bakamaz kimse.

Bir de kalkıp bizden nefret ediyorlar diyerek başkalarını düşmanlıkla suçluyor. Kendilerini sevgi dini olarak göstermeye çalışıyorlar.

İslamfobi düşmanlık değil doğal bir süreçtir.

İnsanın organlarını bile sağ sol diye ayıran ve ötekileştiren bir zihniyetten bahsediyoruz. Sağ el iyi sol el kötü..Sağ taraf iyi sol taraf kötü..

Çok yakın diğer bir örnek daha. Filistin İsrail kavgası. Bir insan müslümansa masumdur İsrailli ise kesin suçludur algısı yaratıyorlar. Heleki müslüman Filistinli ise cennetliktir gözüyle bakıyorlar.

İslam’ın Yahudilere ettiği tehditlere karşın , kurandaki küfür ve hakaretlere karşın İsrailliler müslümanlara gayet iyi davranıyor diyebiliriz.

Mescidi aksa denen yerde namaz kılmalarını yasaklamış. Çünkü her Cuma olay çıkarıyorlar.

E müslümanlar da bir çok yeri camiye çevirmiş. Şimdi hristiyanlar Ortaköy camisine gelip her Cuma taş sopa ile eylem yapsalar olur mu?

Peki sen gidip Avrupa’nın hristiyan Mahallesi’nde cami yapıyorsun buna karışan yok ama ezan okumana izin vermiyorlar diye “vay din düşmanları vay kâfirler vay İslam düşmanları “ diye anırıyorsun.

  Günün anlam ve önemine göre hatırlanması gereken bir konudur. 

Kendinden başka herkese hakaret eden ve hatta hızını alamayıp kendi üyelerine bile hakaret eden bir dine karşı olmak çok doğal bir durumdur.  İslam probagandası yapan herkes yargılanmalıdır. Çünkü içeriği baştan sona suçtur. Suçu ve suçluyu övmekten yargılanmalılar.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

TRT habere göre İslam düşmanlığı veba gibi yayılıyormuş. Bu iyi işte.

Sürekli kendini üstün gören, başkasına pislik diyerek aşağılayan , günün her dakikası allah muhammed laflarıyla  taciz eden , beğenmeyeni tehdit eden , cehennem ile korkutan, onun gibi davranmayana saldıran...

 

Kim olursa olsun sevilmez.

 

Yoksa Ali'ye, Ayşe'ye , David'e , Solomona özel bir nefreti yok insanların. Aynı aşağılık davranışları Hans , Angel yada Ohiro yapsa onlardan da nefret edilir.

 

Zaten İslam ile Yahudilik neredeyse bire bir kopyadır. Antisemitizm varsa islamfobi de olması çok normaldir. İkisi de nefret suçu işleyen ve bunu normal göstermeye çalışan bir örgüttir.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Fobi genellikle mantık dışı olan korkulara verilen addır. Araknofobi gibi. Örümcekten korkusu mantıklı değildir. Ortaya çıkışı evrimsel açıdan her ne kadar mantıklı görünse bile. 

Dolayısıyla İslamofobi terimi de İslam'a karşı duyulan korkunun mantıklı bir dayanağı olmadığını ima eder. Halbuki bu korkunun gayet gerçekçi ve haklı sebepleri vardır.

Sonuç, İslamofobi yapay bir terimdir.

Link to comment
Share on other sites

On 30.04.2024 at 09:38, Mantılı yazdı:

Dolayısıyla İslamofobi terimi de İslam'a karşı duyulan korkunun mantıklı bir dayanağı olmadığını ima eder. Halbuki bu korkunun gayet gerçekçi ve haklı sebepleri vardır.

İslamfobi lafını uyduran ben değilim İslamcılardır. Ben onların lafına göre yorum yapıyorum.

İslam gerçekte de korkulması gereken bir dindir.

Başka düşünceleri aşağılama , tehdit şantaj , ayrımcılık , cinayete azmettirme , dolandırıcılık, ırkçılık ve savaş çığırtkanlığı gibi onlarca suça insanları teşvik eder.

Sonra da kalkıp kendilerini sevgi merhamet dini diye reklam ederler. Üstelik kendilerinde olan tüm suçları başkalarına atarlar. Bir de iftiracıdırlar.

Müslüman olmayanlara cahil , ahmak gibi laflar ederek aşağılama yapar.

Müslüman olmayanları cehennemde yakacağını ve dünyada da sefil edeceğini çekinmeden ilan ederek tehdit eder.

Müslümanlık için para harcamayanların cennete gidemeyeceğini söyleyerek şantaj yapar.

İnsanları düşüncelerine göre sınıflandırıp kendi rızaları dışında farklı  muameleye tabi tutarak ayrımcılık yapar.

Kâfir diye sınıflandırdığı kişilere karşı ölüm tehditleri savurarak cinayete azmettirir.

Biçok gerçek dışı safsataları kesin gerçek olarak iddia edip insanları dolandırmaya kalkar.

Araplığı arapçılığı ve Haşimi sülalesini üstün tutarak ırkçılık yapar.

Topluca düşman ilan ettiği milletlere karşı sürekli olarak savaşılması gerektiğini dikte ederek savaş çığırtkanlığı yapar. Ve karşı tarafı da suça tahrik eder.

 

Kuranı okuyun bu maddelerle  ilgili yüzlerce cümle bulacaksınız.

 

Şimdi böyle bir dinin insanlık mavallarına kimse inanmaz. Dolayısı ile islam korkusu en doğal bir şeydir.

Bana inanmazsan seni öldüreceğim diyen birinin merhamet lafları boşunadır.

Ayrıca dünyada hangi canlıyı tehdit ederseniz edin size saldırır.  İşte İslam böyle bir dindir. Önce tehdit eder karşı tarafı tahrik edip kendine saldırtır. Sonrada Filistin'de olduğu gibi mağdur ayağına yatar.

Bir kediyi bile tahrik ederseniz size saldırır. Bu durumda kedi değil azmettiren suçlu olmaz mı.

Bir topuluğa karşı; 

hepinizi bana itaate davet ediyorum kabul etmezseniz sizi öldürene kadar savaşırım , ben yapamazsam allah putu sonsuz cehennemde diri diri yakarak işkenceler ile intikamımı alacak.

Derseniz , o toplumu kışkırtmış olursunuz. İşte İslam'ın yaptığı da bu.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...