Jump to content

İslam Medeniyet mi?


somebody

Recommended Posts

İslam reklamı yaparlarken müslümanların çok temiz olduğundan bahsederler ve diğerlerinin pis olduğunu vurgulamadan geçemezler. Hatta İslam su medeniyetidir derler. İslam’dan önce dünya karanlıktı medeniyet yoktu falan filan başlarlar anlatmaya.

Bakalım sadece Anadolu topraklarında İslam’dan önce kurululan MEDENİYETLERE , İslam’ın başkenti Mekke şehri bile halen bu ANTİK kentlerle medeniyet alanında yarışamaz.

Bergama krallığı Müslümanlıktan çok önce kurulmuş. Hatta Hristiyanlıktan da önce kurulmuş olmasına rağmen tiyatroları , şehir meclisi, Pazar yerleri günümüze kadar ulaşmış. Daha da önemlisi şehir şebeke suyu ve kanalizasyon sistemleri günümüze kadar ulaşmışlar. Pis su ile temiz suyu birbirinden ayırarak kullanan medeniyetlere biri.

Psidya antakyası ( antiocheia-antiokya) yine İslam’dan ve Hristiyanlıktan önce kurulmuş ve şehir şebeke suyunun kullanıldığı medeniyetlerden biridir. Sosyal yaşamı ve yönetim şekliyle birlikte günümüzde bile adından bahsettiren harabelerinden bile örnek alınan bir şehirdir.

Luviler milattan önce 2300 yılında Anadolu’da ortaya çıkan ve şehir mimarisinin ilk örneklerini mükemmel şekilde ortaya koyan bir medeniyettir. . Yine aynı şekilde kültürel ve sosyal yaşam şekli ile adından binlerce yıl bahsettiren bir topluluktur.

Bunun gibi onlarcası var dünyada. Ve bu medeniyetlerin sonu hep aynı şekilde gerçekleşmiştir. Ortadoğu dinlerinin istilasına uğradıkları andan itibaren yok olmuşlardır.

Osmanlı su medeniyeti diyerek yalan atmaktan başka birşey bilmeyen sözde tarihçilere soruyorum Osmanlı’nın 350 yıl başkentliğini yapmış İstanbul’da bile kanalizasyon ve şehir suyu sistemi yoktu. Sadece Mimar Sinan’ın yaptığı belli başlı su kemerleri ve meydan çeşmeleri var.

Şimdi İslam’dan önce medeniyet yoktu diyenlerin gözüne sokuyorum bu antik kentleri!!

Sizin kutsal Mekke şehriniz hala bok kokuyor çünkü kanalizasyon sistemi  açık kanallardan akıyor.

Muhammed ve arkadaşları bunları neden düşünememiş?

Allah neden bu konuda ayet koymamış?

Sonsuz dedikleri zemzem suyunu bile evlere dağıtmayı başaramamış bir Arap kabilesinin yalanlarına inanıyor musunuz hala?

Link to comment
Share on other sites

İbn-i Sina ve Farabi gibi bilim adamlarını "kâfir" diye dışlayan sözde İslam uygarlığı... İslam'ın Altın Çağı'nı Gazali denilen yobaz it bitirmiştir.

İslam dinine bu dinin asıl sahipleri Araplardan çok mevali zümre Persler ve Türkler hizmet etmiştir.

İslam; Araplardan çıktı, Perslerin elinde olgunlaştı, Türklerin elinde yükseldi.

 

pw9v9fnnaet3ufru.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...