Índio do Buraco Konu tarihi: 8 Şubat Report Paylaş Konu tarihi: 8 Şubat Lise de tarih derslerinde Osmanlı egemenliği altında olan devletlerin bağımsızlığını kazanmasına sebeb olarak rönesans aydınlanma çağı sonucu ortaya çıkan milliyetçilik bağımsızlık gibi fikirlerin yazım sanatında işlenmesi ve bu kitapların Balkan devletlerinde halk tarafından okunması sonucu halkın aydınlanması gösterilirdi keza ortaçağ Avrupa’sında halk derebeylikler ve kilise tarafından yönetilirdi rönesans aydınlanma çağı sonrası bilim ve sanata önem verilip insanların inançlarını da kendi içinde yaşamasına olanak sağlandıktan ve din ve devlet işleri birbirinden ayrılarak bilim ışığında liyakat ile hareket edilmesi sonucu batılı devletler bugünkü muassır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır Atatürk küllerinden doğmuş Türkiye cumhuriyeti devletini de bu yola sokmuştu ve çok iyi yol aldı ismet İnönü biraz tökezledi Adnan Menderes gibi hainler köy enstitülerini uçak fabrikasını vs kapattı Kore’ye asker gönderdi özellikle köy enstitüleri kapatılması halkın aydınlabmqsına çok büyük darbe vurdu kimileri menderisi ilk ciasal islamcı olarak gösterir Cahil kalan halk din afyonu ile efsunlandı bir de tqrikatlar vb kullanılarak bugün şeriat isteyen bazı vatandaşlar bile var yanlışım yok ise devlet başkanımız bile şeriat telaffuz etmiş Türklük şuurunu yok etmiştir bana göre önemli olan yöneticilerin hükümetlerin gelip geçmesi değil halkın yeniden cumhuriyetin ilk yıllarındaki aydınlık seviyesine ulaşması din ve devlet işlerinin ayrılarak liyakatın yeniden sağlanması ve inanç özgürlüğü korunarak bilim ışığında bir eğitim ve yönetim sisteminin oluşturulması gerekmektedir bunun içinde önce halkın aydınlanması halkın aydınlanması içinde edebiyatçı şair yazar bilim insanı akademisyen hatta bir söz sanatçısının bile canla başla çaba göstermesi emek sarf etmesi gerekmektedir bunu yapmayanlar vatan hainidir okuma yazması olmayan bir kişi kütüphaneye gitmesi ile cahil bir halka demokrasi sunmak aynı şeydir günümüzde doğru habere ulaşmak için bile ancak sosyal medya kullanabilir bu ve benzeri forumlar ziyaret edilebilir yandaş medyada en büyük vatan hainlerindendir tabiki de halkın uyanması ve aydınlanması için mücadele edecek bu entellektüel kitle linç edilecek hain damgası yiyecek önce halk onları paçasından aşsagı çekecektir fakat ülkenin geleceği bu insanların canla başla yılmadan mücadele etmesinde yatmaktadır beni sorarsanız bende kendi yolumu bulup bir yerlerden nemalanmak peşindeyim 😀 Fakat bahsettiğim gibi bir aydınlanma gaflet uykusundan uyanma mücadelesi verilir ise ben de üzerime düşen görevi yaparım bu yazıyı yazıyorum çünkü kaybedenlerin belleği beni fazla etkiledi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 8 Şubat Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Şubat Forumdwkib hacker bozuntularınında annesinikrb cima edeyim 😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts