Jump to content

Recommended Posts

Olası bir durumda radyasyonda korunmak için şu kurallara dikkat edilmelidir.

1-Radyasyon kaynağından uzaklaşmalıyız. Cem Yılmaz'ın dediği gibi değil. Radyasyondan kaçan adam espirisi tamamen gerçek dışı. Alfa ve beta ışımaları 1 metre ile 100 metre arasında etkilidir.

2- Radyasyon ortamında olduğunca az süre geçirmeliyiz.

3- Varsa bir sper kullanmalıyız.

image-d4293b5cb1023.jpg?c=8776

Binaların olduğu bir yerde radyasyon ışımasından uzaklaşarak korunabilirsiniz. Çünkü binalardaki beton ışımanın önünde sper olacaktır.

4- Bütün bunlardan sonra temiz su kaynağı ile tüm vücudunuzu yıkayın , üzerinizdeki elbiselerinizi değiştirin. Üzerinize bulaşmış bir radyoaktif maddenin olasılığını azaltın.

5- zehirlenme belirtisi kusma ve baş dönmesidir. İyot çözeltisi içerek bunu azaltabilirsiniz sonra ilk iş ilk yardım Hastanesi'ne gidebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Cem yılmazın bu konuyla ilgisi yok. Adam espiri yapıyor ancak Türk halkı buna gönülden inanıyor. Adam radyasyondan kaçıyor yaa.. diyen cem yılmaza hak verecek kadar bilimden uzaklar.

https://www.cnnturk.com/video/yasam/diger/cem-yilmazdan-radyasyon-esprisi

O gün de demiştim radyasyondan kaçılır diye. Çevremdekiler hsss psss sesler çıkartmışlardı.

Kaynak çevresindeki İlk 100 metrede ne kadar az süre geçirirsen o kadar kardasın. Hatta bir çukur bir bina beton blok arkasına saklanmak ile 100 metreden daha az uzaklıkta korunabilirsin.

Atom bombası başka bir olay. Orada çok yüksek termal rüzgar etkisi var. Binaları bile yıkabiliyor. Ancak bir çukur yada yeraltı sığınağına girsen ondan da az zarar alıp korunabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...