Jump to content

TBMM neden Pardus kullanmıyor?


MrBean

Recommended Posts

https://forum.pardus.org.tr/t/tbmm-neden-pardus-kullanmiyor/25530

Alıntı

Merhaba

Neredeyse 2 yıldır sorunsuz bir şekilde tamamen Pardus işletim sistemi ile çalışıyor ve elimden geldiği kadarıyla da çevremdeki herkese öneriyorum. Ama yakın zamanda önerilerde bulunduğum bir müşterim bugün bana Devlet Malzeme Ofisinin TBMM için açtığı bir ihale ile ilgili ekran görüntüsü gönderdi…

İhalede en dikkatimi çeken konu ise Office Web sürümü, Skype, Teams ve One Drive için 250 Adet lisans alımı oldu. Özellikle Office konusunda Pardusta yer alan LibreOffice gayet iyi ve günlük kullanım için yeteli, (şahsen ben özellikle e-ticaret için toplu ürün ve fiyat düzenleme başta olmak üzere bir çok konuda başarı ve memnuniyetle kullanıyorum. ) olduğu halde maalesef bu seçenek değerlendirilmeden ücretli ürünlere yönelinmiş.

Microsoft’un sitesini incelediğimde " Microsoft 365 İş Ekstra " için aylık rakam 22 dolar ve ihale şartnamesine göre lisans alımı 3 yıllık yapılacak yani değerli milletvekillerimizin ayda bir açacağı ofis programları için 3 yıllık ödenecek rakam yaklaşık (22$x250 kişix36 ay) 237600$ + KDV,

Not: Yerli ve milli duygularla konuyu açmadım tamamen yeterlilik ve gereklilik açısından soruyorum. Pardus yada başka bir linux sürümünde açık kaynaklı yazılımlarla neyi yapamadılar da bu kadar para ödeyerek Ofis programı alıyorlar acaba ???

Güncelleme: Gerekli mercilere durumu bildirmek isteyenler için bir metin ve iletilecek yerler listesi hazırlayarak pazartesi (05.02.2024) sizlere paylaşacağım.

Bugün pardus forumunu incelerken böyle bir ileti buldum.
Paylaşmak lazım her yerde.
Tasarruf için devlet kurumlarında linux kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Ama milletvekillerinin kendileri microsoft kullanıyorlar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...